torsdag, oktober 29, 2009

Telegram Sam

Jag blir mobbad på universitetet, särskilt av en person. Han slänger glåpord efter mig och säger att jag inte blir ungdomlig bara för att jag har mössa på mig ibland. Det tycker jag är dumt av honom. Den psykiska terrorn gjorde att jag stannade hemma och pluggade idag. Eller försökte plugga i alla fall.

Det är så mycket förberedelser som ska göras innan man kommer igång. Springas ärevarv och stretchas och man måste glo ut genom fönstret i en kvart innan dokumentet kan öppnas.

När jag väl hade kommit igång så kom posten intryckt genom dörrjäveln och distraherade mig. Fokus dök upp idag, den ska ju komma imorgon. Det gjorde mig givetvis förbryllad, så förbryllad att jag var tvungen med en snabbläsning. När jag väl kommit igång igen fick jag ett sms. Det var spännande eftersom det senaste kom ungefär när mor önskade mig ett gott nytt år. Nu var det min kompis Telia som hörde av sig. Det är fint att inte vara bortglömd och känslan av det gjorde mig en aning rörd så jag satt med telefonen tryckt mot bröstkorgen en stund och funderade på det fina i vänskap.

Sen skärpte jag till mig och försökte en gång till med pluggandet. Då kom soljäveln fram och bråkade. Mina fönster är inte anpassade för gardiner eller persienner, så jag fick förflytta mig till soffan istället. Men där fick jag så jävla ont i ryggen så jag avbröt projektet för idag.

Och lyssnade istället på Baccara och låten Darling några gånger. Den är fin tycker jag. 
”Postcards from Amsterdam
Phone-calls from Birmingham
To tell me only how you miss me
Received your telegram

Now you say: Here I am”

Jag gillar när det namedroppas städer för då känns det som om man är någon annanstans. Nästan. Och att vara borta är bra. I Birmingham har jag aldrig varit, men det har Soda så då har jag på ett ungefär också varit det. I Amsterdam har jag varit några gånger. Och varken sysslat med knark eller hor. Det känns så jävla turistigt och uppenbart. Att spendera en helg i Mjölby för att leta droger och köpeknull torde vara en större utmaning. Mjölby har jag heller aldrig besökt för övrigt.

Och jag har aldrig fått ett telegram. Det är lite synd eftersom jag romantiserar kommunikationsformen. Det krävdes lite mer eftertanke och hjärta på telegrammens tid tror jag. Inga snabba telefonsamtal från krogen för att boka sängplats hos någon i brist på annat. Nej, man fick väl gå till ett litet bås där det satt en farbror med skärmmössa och diktera de genomtänkta amorösa budskapen för honom. Och nykter var man tvungen att vara. Och jag tror att människor var kloka nog att onanera innan de bestämde sig för att telegrafera någon. Liksom för att verkligen få klart för sig att det var kärlek det handlade om och inte något smutsigt och ovärdigt.

Att först telegrafera för att sedan riva av en solosång och efter det kanske känna att det där förslaget med restaurangbesök med efterföljande tebjudning i uthuset inte var så jävla intressant längre var det nog ingen som gjorde.

Det var nog bättre förr. Fast egentligen har jag inte en jävla aning om hur det var förr och inte heller hur telegraferandet fungerade.

Jag får fråga Mona om det, hon var med när världen fortfarande var svartvit och att datera hennes ålder görs nog enklast med kol 14-metoden. Nu ska jag laga mat. Hej då.

11 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Hörru din lilla skit. Först tänkte jag skriva att; inte ens om jag hade försökt, så skulle jag kunna vara mamma till dig.

Men som den matematiska cepet man är så var jag tvungen att tänka. Och kom fram till att jag kunde ha varit 17 år. Och gravid. Men, trots matematiska tillkortakommanden, så är jag rätt smart och en klok kvinna. Så jag tyckte att 25 respektive 38 var ganska lagom ålder att bära barn i magen.

Och jag må vara fyrtiofyra, och jag må minnas att det bara fanns två tv-kanaler. Men jag har fanimej inget minne av svart/vitt.

Dessutom är jag jävligt ung i sinnet.

Och för din egen skull så hoppas jag att det dröjer innan Nick Cave kommer till Stokholm igen.

Pissråtta.

Elin sa...

Brevduvor är annars något som jag spånat lite på, man får ju dessutom husdjur på köpet!
Problemen med det kommer när dom måste korsa Hornsgatan, enligt sägnen dör allt av avgaserna där.

Ny kommunikation är nog the way to go, trots att det är liite för tillgängligt och rätt oromantiskt att man kan skylla på avsaknad av batteri

Torsdagsfyllo sa...

Namedroppande av platser är ett underskattat koncept. Gärna ska tåg vara med i låten för att få den rätta östeuropeiska känslan i att drömma sig bort till platserna. Kontentan:

Lyssna på: Sällskapet- Spår överallt

http://open.spotify.com/track/3NVXWCuvUg6dLgcnuR5Rbk

Där jävlar har du en låt med platser och tåg!

Maja sa...

Brev. Skickade via posten. Det ar fan i mig det basta! Det ar akta hantverk det.

Jag skickar men far inga tillbaka. Bortskamda snorungar till syskonbarn, respektive, syskon. Nej, jag lagger snart av.

Och sa vill jag klargora att jag ar yngre an vad du ar. Inte mycket, men yngre.

Tuss sa...

om jag visste hur man gjorde (och hade din adress, blink blink) så skulle jag skicka telegram till dig.

Alice Mae sa...

Se, jag visste att du bara skojade när du sker att jag måste ha missförstått det här med plugg-disciplinen. Du har fortfarande bättre självdisciplin än mig. :D

E sa...

hahaha.. du verkar ha samma studiedisciplin som en själv. finns ju så mycket som stör en, eller så mycket annat roligt att göra. så det resulterar i att man sitter natten innan tentor iaf och pluggar livet ur sig.

Eva-Lotta sa...

Gud va jag älskar Mona...Word...Wayne

Wayne sa...

Morsan: Du är inte ung i sinnet, du är sjuk i sinnet. Och Nick Cave kommer när jag säger åt honom att komma.

Elin: Om brevduvorna är rumsrena är det inte alls en dum idé.

Fyllo: Den är förjävla fin den där dängan.

Maja: Det är bra att du skickar brev, fortsätt med det. Även om mottagarna är otacksamma.

Tuss: Skicka till 5 våningen.

Alice: Okej, då har du jävligt dålig med andra ord.

E: Det är helt fantastiskt vilka möjligheter det finns när man ska plugga.

Eva-Lotta: Du har två varningar nu.

Eva-Lotta sa...

Varning??Man är ju här och hänger för det skrivs ju jävligt bra...Men passa dig att klanka på Mona,med det gråa håret ser du nog äldre ut än 28.Du kanske ser ut som hennes lillebror;)

Roger sa...

Jag gick i gymnasiet i Mjölby. Det finns både det ena och det andra där.

Det kanske inte riktigt är som Amsterdam, men nästan.