måndag, oktober 12, 2009

Radio song

Jaha ja, idag började vaccinationerna mot svininfluensan. Jag tror att jag skippar det där. Fenomenet med den där influensan är lite för nytt för att jag ska orka bry mig. Kanske hakar jag på trenden om några år, living on the edge.

På vägen hem från vuxendagiset lyssnades det på P1 och Sjövädret.
Idiot 1: - Fan, jag vill jobba på en fiskebåt.
Idiot2: - Jag vill ju bli lokförare.
Jag: - Och jag vill jobba på hunddagis.  

Och där satt vi tysta och begrundade våra misslyckade val i livet medans vädret på havet övergick till Studio Ett där relationen mellan Armenien och Turkiet avhandlades och det var tjat om nån jävla gränsdragning.  

P1 är förjävla bra. P2 går bort. P3 har bara Mats Nileskärs P3 Soul att komma med nuförtiden, sedan Papa Dee fick för sig att svinga blockljus har P3 Rytm tappat sin charm. P4 har några guldkorn som Ring så spelar vi, Melodikrysset och Radiosporten. De kommersiella kanalerna väljer jag att inte nämna, för det skulle bli så väldigt många fula ord då.  

Men P1 är det enda som håller i längden, att vakna till P1-morgon är som att vakna med guld i mund. Och visserligen med smaken av något som kan liknas vid gammal död huggorm, men det kan inte P1 klandras för. Det är fint att få ligga och sträcka ut fanskapet till kropp och insupa nyheter. Eller att lyssna till heta Susanne Ljungs röst i Stil och bli lite mysig. Eller Plånboken. Eller Publicerat. Eller Språket.

Även program som behandlar ämnen som är jävligt trista blir intressanta med hjälp av kvalitén på inslagen.  Som Odla med P1. Det enda jag odlar är skäggstubb och mina två växter sköter jag mycket styvmoderligt. De är så svältfödda på kärlek de där två, och vi är så förbannat lika på den fronten. Men när jag lyssnar på programmet så blir jag ändå intresserad av odling och att inskaffa en liten kolonilott känns inte alls avlägset.

Bara glida runt endast iförd snickarbyxor, för det tror jag hör till med kolonilottsinnehav, annars bör inte snickarbyxor uppmuntras, och odla olika saker. Jag skulle nog främst satsa på att få till vårlökar, gräslök, vanlig tråklök och annan lök. Jag har fått för mig att lök utgör grunden för en lyckad kolonilott. Annars kan nog ett stiligt akacieträd vara på sin plats. Och en citruslund förstås. Och skägglav och olivträd och tomater och vattenmeloner. Och givetvis en vinsats som står och puttrar på förstukvisten, det är nog det viktigaste.  

Har jag riktig tur så finns det en snygg grannkvinna på det där kolonilottsområdet, om nu inte alla är sjuka i huvudet på sådana där ställen, det kan man ju inte veta. Men om vi bortser från hennes eventuella mentala tillkortakommanden så kan det nog vara fint med någon som har gröna fingrar och blomjord som pryder dekolletaget och går runt med en sekatör i ena näven och en vattenkanna i den andra och luktar amaryllis och hyacint när man kommer tätt intill.

Fast allt är inte bra på P1, det kan jag villigt erkänna. De där jävla gudstjänsterna på söndagarna kan kvitta. Ring P1 lyssnar jag inte heller på eftersom det ofta leder till en ohanterlig sekundärskam. Det sändes också någon form av erotik, kanske sker det fortfarande, men det gjordes i somras i alla fall. Nu är det så att dubbelmoral är den enda moral jag har och tycker att det är så jävla mycket sex och snusk överallt annars så att jag vill spy på skiten, därför tycker jag att P1 kan få vara knullfritt.

Och speciellt upphetsande var det inte heller, det jag hörde handlade om något jävla balkongräcke och det är inte riktigt min tekopp. Och då är jag ändå ganska lättstartad och kan till exempel genom att stirra håglöst på kaklet i duschen associera den vita färgen till kvinnors underkläder, eftersom de ibland kan vara vita, och under där finns en skattkista och sedan leder det ena till det andra och det blir genast mycket roligare att duscha.

Nu ska jag byta lakan och lyssna på Radiokorrespondenterna. Hej då. 

7 kommentarer:

E sa...

en kolonilott där en kicka ligger och solar lökarna är också en lyckad kolonilott... sägs det.

Jocke sa...

Word!

MonasUniversum sa...

Hur man ångar upp någon över en radiokanal.

Bara för att det är du så ska jag ge det en chans till.

En liten en.

Men dårar som diktar om kärleksbrustna kranskärl går bort, alla dagar om året.

Anonym sa...

Skit, vad bra du skriver! Man blir helt varm.

Kram,Helena.

Sara sa...

Men herregud kommer det inte ett nytt inlägg snart!

Wayne sa...

E: Det låter väldigt fint, det ska jag ta vara på.

Jocke: Fint att någon jävel förstår.

Monajävel: Jag hade faktiskt tänkt skriva om P1 innan jag läste dina dumheter, därför gick jag upp lite i varv. Och dikterna kan du ge fan i.

Helena: Det där har jag lite svårt att förstå, men tack så mycket.

Sara: Vilket jävla gnäll!

sara sa...

åh, jag älskar p1, ring p1 är som "verklighetens folk" komprimerat i 40 min. p3 har tre höjdpunkter: p3 pop, verkligheten och fredagsflörten i christer.