fredag, oktober 02, 2009

Don't believe the hype

Jag kan ju inte bli annat än rörd när jag får läsa såhär fina saker om mig själv, och att hon ställer sig i försvarsposition för min skull gör inte saken sämre. Jag har inte fällt några tårar över det hela, det gör jag bara när tjejer inte förstår sitt eget bästa (och tioårskvoten på den fronten har fyllts de senaste åtta månaderna). Men rörd och glad, javisst, helt klart. Den där kvinnan har tagit mig under sina vingar tidigare, och det gör mig rakryggad och stolt. För att det inte ska bli klubben för inbördes beundran så skippar jag åsikterna om hennes blogg, de känner hon till ändå. Annars så lyssnar hon på jävligt kass musik (förutom att det glimrade till med Pulp en gång) och har helt värdelös smak när det gäller gamla svenska tv-serier. Men trots sina uppenbara brister, som jag har påpekat för henne tidigare, så verkar det vara en älskvärd människa ändå. Eftersom hon är nygravid så tror jag inte att det är ett taktiskt läge att sätta sig i en taxi till Uppsala med en näve röda rosor och ringar och lovord, den där kommissarien hon kilar stadigt med kan säkert en massa fula tricks och illmariga grepp också. Så jag låter det vara, men annars så. Kommer det inte några gamla gubbar med guld, myrra och rökelse vid nedkomsten i juni och välsignar den lilla eller vad de nu gjorde, så kommer det något bättre. Det är jag säker på.

Nåväl.

Det skulle tränas idag. Dock var det någon som hade viktigare saker för sig. Först satt jag och surade över det i 20 minuter, jag kände mig inte mogen för att gå dit själv. Det är märkligt, det kan kuskas runt på tåg ensam i Europa under några veckor utan problem, men inte gå på ett jävla pass. Det störde mig. Så jag tog mig samman. Och gick dit.

För att smälta in i miljön och verka världsvan och avslappnad gick jag runt och slängde med en rosa kasse från Glitter och var allmänt naturlig. Jag fick en bra och anonym plats i ett hörn utan någon spegel. Att se mig själv i en spegel är inte bra för min sisu. Jag skötte mig ganska bra, förutom när det ska åmas på en sån där madrass, det gillar jag inte riktigt. Det gör ont i mina axlar när det ska armhävas. Funderade på att smyga fram till instruktörskan och förklara att jag har ett idrottsinvalidiserat knä och därför inte bör göra några hävningar. Men till och med jag insåg den bristande logiken i det resonemanget, så jag lät det vara. Men jag gillar fortfarande avslappningen och stretchandet bäst. Fast när det ska kännas i till exempel baksida lår så drar det mest i nacken, jag lyckas göra fel på varje grej. Och under avslappningen så tittar tjejerna på sig själva i speglarna och rättar till hårlockar och trosor och jag tittar på trosorna och det ser förmodligen tjejerna, men fuck it.

Nej, nu ska jag skära upp en död stackars kyckling och sedan ta en öl med en lillasyster och sedan viska godnatt till någon som inte hör och vakna tidigt imorgon för att jobba tillsammans med tonåring som luktar svett och en gubbe som aldrig lämnat kommungränsen. Ni andra får ha en vacker helg. Eller nåt.

19 kommentarer:

Åsa sa...

Grym blogg! Jag håller med hon den där gravida. Sällan man hittar guldkorn såhär. Men jag är verkligen nyfiken på hur gammal du är. På bilden är du ju väldigt lik han den där allsmäktige. Jesus? Men han är väldigt gammal har jag hört.

Tuss sa...

jag är också nyfiken, men jag törs inte fråga.

Åsa sa...

Hehe, I lead the way. Min första tanke är skrivbegåvad 19-åring men sen vette fan. Kan vara allt från 14 till 29. Nu har jag fördjupat mig lite mer och det känns som att jag inte riktigt kan bli klok på den här bloggen förrän åldern är avslöjad. Så, shoot! Dela med dig av din ålder så kommer domen sen.

Wayne sa...

Åsa: 19? Vad grundar du det på? Jag är 28 år gammal. Ibland 28 år ung. Men alltjämt 28.

Tuss: Se ovan, och var inte rädd.

Sus Klurar sa...

Jag skulle så gärna läsa din blogg, men det är ett jobbigt typsnitt att jag faktiskt inte orkar.

Kan du inte byta?

Snäällaaaaa???

Åsa sa...

Oo vad grundar jag det på? Ytligheter förmodligen och kodord som kittlar min fördomskista lite. Student, lösa förbindelser och öl. Hehe, vad vet jag, det var min första tanke bara. Men du hamnade ju inom mitt spann iaf. Poäng till mig därför!

Tuss sa...

okej då. trevlig ålder! även om jag är övertygad om att 25 är den bästa. tror stenhårt på det.

Åsa sa...

Tuss: Försök och stanna där vid 25!!!, det är mitt råd. Nästan 30 och dina tuttar kommer att vara närmre naveln än hakan. Nästan 30, då är du nästan helt förbrukad (då kan man ta till ett annat bruk, missbruk, alkohol brukar vara vanligt om man är singel, choklad om man har partner). Nästan 30, då har någon släckt stjärnorna i ögonen på dig. Hårt? Livet är hårt!

Håkan sa...

28 är det nya 20. Instämmer i övrigt helt med den havande.

MonasUniversum sa...

Herregud vad mycket nytt folk här, rena E4:an.

Men det är du värd. Trots att du är en snorunge.

Lite irro för att det kramas här och där med Peachy.

Är'u fortfarande sur för att jag tycker den sidan suger fetpurjo?

För övrigt så har du kommit att bli nån sorts jävla guru här hemma. Wayna mig hit och Wayna mig dit. Vafan, kunde inte jag och Linda få ha det som det var?

Så. Nu är det dags för lite vin. Klagat mig klart.

Alice Mae sa...

Jag är ju också en sådan där ny läsare, men jag hittade hit från en annan blogg, med helt annat innehåll än gravidbloggar. :P

Anonym sa...

Kramkramkramkramkramkramkramkramkramkramkram
//Peachy

Malin sa...

Ni har inte fattat än att livet faktiskt börjar vid 30. Eller kanske till och med lite senare. På riktigt alltså, det är inget vi hittar på för att trösta oss själva.

78 sa...

vad glad jag blir.

Full och censurerad sa...

Vad bögigt kommersiell du blivit! Du ställs i helt ny dager när du både kan länka saker, och dessutom göra texten röd. Fyfan, jag är både stolt, avundsjuk, kåt och äcklad, din wannabe-matematiker! Kan du inte lära mig lite dataspråk till veckan, snälla, snällis?!

Anna Nio sa...

Vad tråkigt om livet slutar vid 30, då har jag nätt och jämnt en månad kvar, med andra ord. Bäst att få ut mesta möjliga av den då. Brb, rånar en bank och hoppar fallskärm efteråt.

wettexvärlden sa...

Herregud, här får man knappt plats längre.
Är man död vid 30 så är jag jävligt rökt kan man säga...

Wayne sa...

Sus: Om du betalar kan jag maila inläggen till dig med ett läsvänligare typsnitt.


Monajävel: Är det 18-åringen som vill Wayna sig? Säg att det är så. Jo så är det. Och att det kramas med Peachy beror på att hon inte gör så mycket motstånd.

Fyllskallen: Jo, jag ska lära dig allt jag kan om allt.

I övrigt var det ett jävla tjat om ålder. Men tack för möda och besvär.

MonasUniversum sa...

Peachy: hahahaha, tack för dagens mest välbehövliga skratt! Den var bra!

Wayne. Gå och lägg dig. Och glöm inte vällingen. Du blir så kinkig då.