fredag, oktober 30, 2009

Death of a disco dancer

Det skulle gås på diskotek igår. Det var längesedan det hände, runt två månader kanske. Jag föredrar mindre ställen, där man kan sitta ner och åtminstone höra vartannat ord som sägs. Och så slipper man stå i kö. Men igår skulle det stås i kö.

Och fy vad jag stod i kö. Mein gott, vi är i ett sunkigt rövhål till stad och köar inte till något fräsigt ställe i New York, släpp in folk vaktjävlar, upprepades som ett mantra i mitt huvud. Dörrvakter är nog fan den lägsta formen av mänskligt liv. Jag hatade kön. Visserligen var det en tjej som envisades med att stå och trycka lökarna i ryggen på mig, och det kunde hon väl få göra så länge hon var tyst.

Det var ingen socialistisk kö, det var en jävla borgarkö utan varken solidaritet, respekt eller medkänsla. Det trängdes och det stals platser. Idioter. När jag stått i över en timme med värdigheten nerkörd i rännstenen började jag få nog. Droppen var när en kamrats lillebror kom med en häftig ungdomsfrisyr och viftade med något tufft kort inför vakten så att han och hans 20 polare fick gå före kön.

Den där jäveln tappade jag i golvet när han var bebis.

Jag är fan helt slut som artist, tänkte jag och drog mig ur köjäveln. Gick och köpte ett gäng folköl och fortsatte sedan hemåt. Och lika bra var nog det.

Tänkte ta en lugn hemmakväll idag. Ligga under filt och lite tända ljus och kanske avsluta med några jävla gurkskivor över ögonen. Var inne på att laga mat. Riktig mat. God mat. Men sen insåg jag hur tråkigt det är att käka själv, så det får räcka med avancerad pastakokning, eventuellt med en tomat till eftersom det är fredag.

I vanlig ordning är det bara skräp på tv. Därför hyrde jag en film förut. Jag laddar inte hem saker, det är inget ställningstagande åt något håll. Jag bara ... äh va fan ... det verkar så krångligt bara. Millenniebuggar och sånt. Ville se Fassbinders serie Berlin Alexanderplatz, men den fanns inte så det fick bli Lili Marleen av samme man.

Tyvärr är det ingen jävel som kopplat in dvd-spelaren åt mig i den nya tv:n. Det är fan rent ut sagt bedrövligt att jag ska behöva göra allt själv. Jag försökte lite håglöst tidigare, men jag fattar inte riktigt vart sladdarna ska in. Jag hittar inte hålen. Det är i och för sig inte ovanligt. Skulle ligga med en tjej vid ett tillfälle och låg tryckte på som fan utan att komma in. Ojojoj, det här var trångt, tänkte jag. Hon var dock vänlig nog att upplysa mig om att jag var på fel ställe och tyckte att jag kunde sluta försöka knulla henne i låret. Det var snällt av henne. Jag var inte helt nykter då.

Ni vet sådana där människor som inte verkar ha alla hundar i rastgården och som gärna ska stå längst fram i bussen och prata med chauffören, ungefär så kände jag mig med den där dvd-spelaren. Det var inte så roligt att försöka koppla ihop saker. Så jag gav upp. Och det ser inte ut att gå och titta genom datorn.

Jag får väl ligga under filten och glo på fodralet istället och tänka på hur livet kunde vara istället för på hur det är.

Ha en god helg.

7 kommentarer:

Anonym sa...

röd sladd till rött hål, gul till gul och vit till vit osv. sen har du den där stora grejen den ska in i det hålet som matchar dess form osv. sen har du nog en elsladd, den ska in i ett vägguttag. Hoppas det löser sig !

Daniel sa...

Jävla rasistsladdar!

MonasUniversum sa...

Men vännen, nu blir jag lite blödig här; hade jag bott närmare så hade jag kommit över och lagat mat OCH kopplat in dvd:n åt dig.

Sara sa...

Håller med Mona, vill du ha hjälp kanske?

Maja sa...

Det är sådana här inlägg som gör att du kommer få 10 omhändertagande kvinnor efter dig. Det må visserligen vara bekvämt men kan vara farligt att vandra den vägen.

Rekommenderar att du följer anonyms råd. Du fixar det här! Det kanske finns en film på youtube som visar hur?

Trevliga 5-10minrecept har jag många, säg till om du är intresserad.

Vad gäller köandet har jag ingen lösning. Det finns inga socialistiska köer. De är alla satans påfund och jag allierar mig ICKE med honom.

Kom ihåg nu. Du fixar det här!

Wayne sa...

Anonym: Tack för instruktionerna. Ska ta en titt på det där.

Daniel: Håller helt med, sladdindustrin bidrar till en farligt homogen inställning till vad som passar i samhället.

Morsan: Har du druckit nu igen? Men det var en väligt fin tanke av, oavsett.

Sara: Tack, men jag måste lösa det här själv.

Maja: Ja tack, ge mig recept. Och det är klokt att du aktardig för Satan.

E sa...

haha, nu ska jag göra tvärtom mot alla andra brudar. HAHAHA! äntligen nån som har tråkigare fredagar än mig!!där kan du fan ligga och drömma om utgång och lagad mat! för du har iaf en dvd-spelare!