torsdag, oktober 15, 2009

Fear of the dark

Jag har varit dum nog att titta på Skräckministeriet på SVT2. Vet inte varför, det liksom bara blev så. Det var det som kom efter Aktuellt och jag låg utslagen av gröt och träning på soffan, och ja, det blev så. Det var jävligt klantigt av mig eftersom jag inte gillar skräckfilm och inte tillhör den där kategorin människor som tycker att det är så jävla härligt att bli rädd. Det är det väl för fan inte alls det, om man blir rädd så blir man rädd och det är väl det inget kul att vara. Dumheter.

Jag gillar inte att titta på blod eller våld överhuvudtaget, det ger mig liksom inget. Blod ska man ha i kroppen och ingen annanstans, om man nu inte är kvinna och prompt ska stoltsera med mens och tjafs när det gynnar egna ändamål. Fast det där är oftast en mognadssak för kvinnor, de brukar komma över det där stadiet runt 44 års ålder. Sedan ljuger de visserligen om att blodet finns kvar ett tag för att fortfarande verka ungdomliga, men det är deras problem. Och ni behöver inte ifrågasätta det där, jag vet väl för fan vad jag pratar om.

Men åter till Skräckministeriet, det handlade lite om Exorcisten och den såg jag nästan klart förtexterna på en gång. Och sen var det djävulsutdrivning på riktigt i Tyskland på 70-talet och det var otäcka ljudupptagningar och bilder och allt var ruskigt. Sen handlade det om Dante och hans inferno, vilket visserligen var intressant. Och avslutningsvis var det lite black metal och det behöver man inte vara rädd för, för det är inte på riktigt.

Men den där djävulsutdrivningen skrämde mig, så nu sitter jag här och är lite rädd. Det var obehagligt det där. Och nu är det väl något smart fanskap som grymtar om att jag kunde ha bytt kanal. Ja, det kunde jag, men det gjorde jag inte så fuck you, gnäll om något annat.

Nej, det var som sagt inget smart drag av mig det här eftersom jag ibland kan vara så jävla mörkrädd att jag knappt vågar blinka i dagsljus.  Och ibland när jag borstar tänderna och har lyckats släcka ner lägenheten utanför badrumsdörren så är det jävligt snabba steg till sängen för att komma i säkerhet under täcket. Förmodligen innehar jag världsrekordet i löpning på 42 kvm.

Nu ska jag stoppa om mig själv ordentligt och försöka somna innan den där jävla spöktimmen börjar.

11 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Ujujuj, ska mamma komma med nappen?

Wayne sa...

Käften kärring! Ta åt dig av mensteorin istället, för den var jääävligt riktad till dig.

E sa...

- Fuck me... jag gnäller om nåt annat. Eh.. har lite ont i ena knät ikväll.. för övrigt så är du inte ensam. jag vågar fortfarande inte ha fötterna utanför täcket för att jag är rädd att monstrena ska ta tag i dem då.

Roger sa...

Hahaha, så underbart. Själv tycker jag att skräck är lite festligt, men det är väl för att man känner av hur det inte är att vara rädd efteråt.

Lite som en avslappningsövning. Spänn... och slappna av.

Maja sa...

Om du vill kan du få somna mellan mina bröst...

Ewi sa...

Håller med till punkt o pricka, skräckfilm och dylikt skrämsel är överskattat. Förresten har jag noterat att Arkiv X placerade sig rätt bra på listan också. "The truth is out there"... det vill jag väl för i helvete inte veta kl 23:45.

Har du någon variant av filmer i genren som inte har samma effekt? Zombies och vampyrer blir av någon anledning inte alls skrämmande för mig. Fan vet varför, det är väl som black metal, det är inte på riktigt :P Men med demoner, poltergeist och allt skumt i Arkiv X kan man inte så noga veta.

Tuss sa...

Jag tycker inte heller om rädsla, det är väl ingen trevlig känsla heller? Nej.

Jag blir lite rädd för Majas kommentar.

Titti sa...

Jodu, känner igen det där... Själv är jag komplett livrädd när det gäller skräckisar eller andra psykologiska filmer. The shining spelade jag in och tittade på i väääldigt korta bitar i dagsljus samtidigt som jag dammsög och hade ljudet på TV:n avstängd. Kan väl inte påstå att jag hängde med i handlingen men jag kan åtminstone säga att jag har sett den! Andra filmer har jag knappt kommit igenom de första fem minuterna men det måste bero på filmmusiken, man blir ju totalt ihjälskrämd!
Sköt om dig!

Gustav sa...

"...världsrekordet i löpning på 42 kvm" Snyggt, du skriver bra.

Wayne sa...

E: Det är bra, att ha ont i ett knä är coolt, och vara rädd för monster är nästan tuffare.

Roger: Du tillhör en av de där konstiga typerna.

Maja: Hmm ...

Ewi: Jag var alltid tvungen att ha sällskap till Arkiv X, det gick efter Rederiet på nittiotalet. Gillade aldrig den där den spökserien. Har inga tips att komma med tyvärr. Jag tittar bara filmer med Chevy Chase.

Tuss: Jag med. Tänk om hon har jättestora bröst och försöker kväva mig!

Titti: Att titta i dagsljus och utan ljud låter vettigt, det ska jag prova. Fast då kan man i och för sig lika gärna skita i det. Så jag gör nog det.

Gustav: Tack du.

Maja sa...

Ha ha, oroa dig inte. Vill bara ha någon att hålla om då spöktimmen närmar sig...