fredag, oktober 16, 2009

Girls girls girls

En fredag. Fem kvinnomöten.

Det första började med att jag trixade med en fotboll till Lena Olins stora förtjusning, hon var så imponerad och de där vackra ögonen glittrade av lycka över mina färdigheter. Sen vaknade jag. En helt orealistisk dröm. Min bollteknik har aldrig varit något att hänga i julgranen. Snarare hördes kommentarer från föräldraläktaren i stil med ”Va fan gör han nr. 16 på planen egentligen? Ut med sopan!”. Det var aldrig lätt att spela i HBK P81.

Andra mötet kom inne på ett kontor. Med en studievägledare. Jag råkade klanta mig en aning igår när det skulle sökas kurser inför vårterminen. Till mitt försvar kan jag säga att jag faktiskt bara är student, och därmed per automatik är dum i huvudet. Samt att www.studera.nu saknar vettig logik, ett jävla under att den inte kraschade i vanlig ordning. Men för att vara kvinna visade den här studievägledaren på mycket humana egenskaper och rättade till problemet. – Jag kan få skit för det här, så var tyst om det, sa hon. Det kändes spännande. Och jag är tystare än döden. Snygg var hon också. Mörkhårig och runt 37 år. Ska nog fan strula till det lite mer för ytterligare kontakt. Men mest för att hon var så snäll, hon förtjänar en blomsterkvast utan baktankar.

Vid middagstid skedde det tredje mötet med en kvinna i form av en fryst laxportion. Jag råkade glömma henne lite för länge i ugnen, vilket resulterade i en lätt bränd yta. Men jag lät inte det lilla nederlaget slå ner mig utan resonerade som så att det bara var krispigt och gott.

Fjärde mötet skedde på en krog vid 18-snåret. Det var dock inte på det sättet som det kan tänkas vara när man möter upp en kvinna på en krog. Bara strictly business. Jag fick det jag ville och hon fick två öl. Och inte på det sättet heller, det utbyttes bara information. Och det var trevligt.

Förra veckan flyttade några grannar ut. Ett par. Inte sett dem tidigare, så knappast något jag kommer sakna. Men tankarna skenade genast iväg om på vem skulle flytta in. Det slutade givetvis med en vacker och vettig tjej. Och jag såg mig själv hugga sönder väggen till en åttiotalstrendig valvgång med en skruvmejsel i ena handen och en folköl i andra och med kåtdamm i ansiktet kliva in i hennes lägenhet och liksom anspela på den där gamla kaffereklamen med oväntat besök. Hon hade nog blivit helt till sig av överraskning och sedan hade allt rullat på av bara farten.

Men ja. Men nej.

Det är någon gammal jävla kärring som flyttat in, alltså alldeles för gammal för att ens försöka tänka något erotiskt eller kärleksfullt om. Någonstans mellan 63 och döden i ålder. Stötte på henne i trapphuset nyss, det var det femte kvinnomötet idag. Hon verkade sur och grinig, kunde knappt hälsa ordentligt, och jag ville liksom förklara att i det här huset försöker vi inte vara vänner men ett enkelt bondförnuftshej kostar vi i alla fall på oss.

Ska hon fortsätta med den där attityden så kan hon glömma att få låna socker eller mjölk eller virkpinnar eller få lösningen till Melodikrysset. Och mjölk är dessutom det enda jag har.

Det var för övrigt tänkt att en tävling skulle utlysas: Gissa kroppshåret.
Men kameran är så jävla dålig.
Så det blir en ny tävling: Varifrån kom kroppshåret som skulle ha varit med på bild?

Priser kan diskuteras, men helst glömmas.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Kraftwerk. Och dansa på tyska. 

TANZEN TANZEN TANZEN!

15 kommentarer:

B sa...

Denna kvinna älskar dina ord. Älskar dig, är lite att ta i så här i början i cybervärlden. Lycka till med girlsen irl! /B

marie m sa...

virkpinnar??! Jag tror kroppshåret kom från ovansidan stortån =)

Elisa sa...

P81? Gosh och aouch...

Sannabanana sa...

Men herregud männska, du skriver alldeles fantastiskt bra!!

Anonym sa...

Kroppshåret måste ju komma från bröstet, vad kan väl vara manligare?

Ida

Maja sa...

Brösthår, rygghår, huvudhår, annat hår, det gör detsamma.

I dessa tider är det mesta hår uppskattat!

Alice Mae sa...

näshår. möjligtvis armhåla.

Rosa sa...

Ah men, jag hade tänkt säga hår från stortån. Hm, då gissar jag på bröstet och fantiserar om att du är en manlig student med hårig bringa som alla dessa kvinnomöten kan luta sig mot. :)

Anonym sa...

Lax mot hårigt bröst :D

Wayne sa...

B: Du är så snäll du. Och det är nog sunt och klokt att inte älska mig.

Marie: Ja, virkpinnar!

Elisa: Ja? So?

Sannabanana: Tack så mycket.

Ida: Fel.

Maja: Rygghår? Tänk om, tänk rätt.

Alice: I armhålan bor det inget hår.

Rosa: Ja, precis så är det=)

Anonym: Hur menar du nu exakt?

Elisa sa...

Jo serru, det gör att jag måste räknas till "kärringarna" i sällskape och det är too fucking bad liksom.

Wayne sa...

Elisa: Det gör inget, vi provar ändå.

E sa...

hår på magen? en liten raggarsträng? sånt gillar vi iaf, mycket eller lite, men det ska vara där!

Wayne sa...

Det finns.

Åsa sa...

Mina slutsatser av dina 5 kvinnomöten

1. Du har nog itne sett Lenas O på senare tid. Glittret har ersatts med fiskögehinnor

2. Du är antingen jävligt snygg (du fick hjälp som en flört) eller så är du jävligt ful (moderskänslor, hon tyckte synd)

3. Dina tidigare tjejer har inte skött intimhygienen som kan förväntas när andra än en själv hälsar på där nere.

4.Du fick inte alls det du ville, men det fick hon.

5. Du behöver en dejt med högerhanden.