lördag, oktober 03, 2009

Waiting for the moon

Har jobbat på gamla arbetsplatsen idag. Det var ungefär lika spännande och givande som vanligt, innan jag ens öppnat butikjäveln ville jag stänga och gå hem. Den blonde berättade sedan i en kvart om den nya trucken och jag hade inte mage att förklara att jag skiter fullständigt i hur den fungerar, så jag nickade och hummade och la till nåt ”jamen det är ju väldigt bra att den kan lyfta på ett sånt sätt”. Jag och chefen har inte heller samma affärsidé, min är att få ut kundpöbeln så fort som möjligt så att man kan göra andra viktiga saker som att dricka kaffe eller dagdrömma. Hans är att vara överdrivet tillmötesgående. Det ska gärna ges omotiverade rabatter till stereotypt snygga kvinnor också.

När jag jobbade på krog så var det en garderobiär som aldrig fjantade för de där tjejerna som visste att de såg bra ut och därför förväntade sig någon slags jävla särbehandling. Flickorna som kanske inte fick så mycket uppmärksamhet annars var han däremot väldigt trevlig mot och släppte in gratis. Och nej, det var inget försök till att få klappa lite mussla. Jag gillade honom, och har därför tagit efter hans taktik. De här jävla typerna med attityd som av chefen får rabatt kammar noll hos mig, inte en påsjävel glider förbi utan att registreras. Då frångår jag hellre min affärsidé och tjafsar i några minuter om en krona eller två. De kantstötta och skeva får däremot ta hur många kassar de vill och är det någon vara som inte går att slå in så glider den lite diskret förbi och sen är det tack och adjö.

Arbetsdagen gick extremt jävla sakta och när jag väl fick ta mig hemåt så öppnade sig den där himlen och jag blev lika blöt som en dränkt och övergiven sommarkatt och hemma möttes jag av chockande information. Det där utgångsläget med resan till Frankfurt som såg så bra ut med 60 % damer har tydligen ändrats i lönndom och nu är det helt plötsligt tre par som ska åka.

Tre par och jag, som ett sjunde och jävligt fyrkantigt hjul.

Hotty kommer förmodligen föreslå att jag kan söka kontakter i något lokalt glädjehus, men det är ungefär som att skryta om att man sett en massa vilda djur efter ha varit på zoo. Det är ingen match, och då kan det vara. Jag får väl helt enkelt hitta någon att släpa med, kanske är det lite kort varsel men vi behöver inte lära älska varandra, det viktigaste är att vi kan upprätthålla en fasad så att vi kan sitta fyra par i Frankfurt och föra vuxna konversationer över en bit mat och dela på en flaska vin och gå till sängs innan månen kommer fram.

Nej nu jävlar ska jag gå och köpa Lactacyd så att det blir lite ordning på torpet igen och sen ska jag tända några ljus och kura ihop mig under en filt i soffan med en stor kopp sprit och vänta på att något händer. Som att snorbrunnen i näsan sinar till exempel.

Hej då.

16 kommentarer:

Roger sa...

Jag gillade din liknelse med glädjehus (som jag kallar det), sen gillar jag själva ordet glädjehus också.

Hur som havet tycker jag att du ska vidhålla din status som sjunde hjul. Det är fan för mycket pareri överallt ändå. Det är ju fler som är singlar än tillsammans känns det som, så varför ska man hamna utanför för det? Någon jävla rättvisa får det väl ändå vara?

Anonym sa...

Vem i garderoben?/Peachy

Lisalo sa...

Roger:-
Du vet väl att det inte finns nån rättvisa i den här världen (och nån annan finns väl inte)

Wayne jag kunde ju följt med om vi kommit från samma håll! Då kunde det bleit ett riktigt glädjehus

Roger sa...

Lisalo,
nej kanske är det så. Livet är ett helvete och sen dör man.

stefanmedo sa...

"en bit mat" ROFL, som det heter

Åsa sa...

Äsch vaddå. Åk själv såklart. Den kan bli en riktigt grym dynamik ju. Stöt lite på flickvännerna i sällskapet och sätt förhållandena på prov ;) Närå, men jag tycker absolut att du ska haka själv utan ett sistaminutensällskap. 5:e hjulet-grejen existerar väl inte längre?!, eller är det hemskt klängiga vi-är-en-enhet-par du ska åka med?

Rosa sa...

När åker ni? Jag kan hänga med som ditt sällskap, jag kan faktiskt vara jävligt kul, lovar! ;)

Alice Mae sa...

Ta med en kantstötting! :D Fatta själv, komma in på affären för att handla och inte bara få värsta rabatten utan en resa till Frankfurt! :D

Anonym sa...

Suverän blogg!!!!!

Ninni sa...

Jag har hittat en ny favorit! Du är underbar.

Wayne sa...

Roger: Det har du nog rätt i. Jävla parjävlar.

Peachy: Vad?

Lisalo: Trist att det inte blir av.

Stefan: Ligg inte för länge på golvet bara, då kan man bli sjuk.

Åsa: Det är nog lugnt, det är så kallade bra par. Inget tafsande och klängade på allmän plats.

Rosa: 20/11. Följ med du. Det kan nog bli fint.

Alice: Det har du jävligt rätt i, hade en idag som förmodligen kan behöva en resa.

Namnlös: Tack

Ninni: Tack du med, det var väldigt fint sagt av dig.

Carin sa...

Tjoho! Jag följer gärna med på resa. Jag kan behöva komma bort lite, och du verkar som att du kan vara trevligt sällskap.

Madde sa...

Okej okej okej... ja hakar på!

Rosa sa...

Å helt plötsligt kom jag på att jag anmält mig som resessällskap. Vartifrån utgår resan? Ålder på resande? Färdmedel? Resans syfte? Får man dricka öl?

Wayne sa...

Rosa: Utgår från Göteborg. Åldern ligger nog mellan 25 och 30 på ett ungefär. Resans syfte är dunkelt. Dricker du inte öl kan du nog känna ett visst utanförskap.

Rosa sa...

Göteborg är ju ganska nära.
Inte för att jag i samma åldersklass som Mona, men 25-30 känns spralligt och ungdomligt. ;)
Öl funkar, i Tyskland gärna "dunkel".
Men nu blev jag rysligt blyg.
Hade nog aldrig vågat,,, fast man kan tro att jag är tuffast i stan, ibland. :)