onsdag, oktober 28, 2009

Dirty and disgusting and shameful

Människor tycker om att sälja saker via auktionssajter på det här internet. Och det kan ju vara bra kanske. Till exempel kom jag över Stig Dagermans Bränt barn för 19 kr, och lite frakt, för ett tag sedan. Och Pär Lagerkvists Bödeln och Gäst hos verkligheten för ungefär detsamma (jo, jag försöker framstå som lite intellektäll här nu). Det jag inte förstår mig på är hur folk orkar lägga ner sig för så lite pengar. Köpte även en serietidning för 2 kr en gång, säljaren hade kunnat gå till närmaste alkispark och samlat burkar och tjänat det dubbla på 30 sekunder.

Men visst, det är jag som är bekväm av mig och hade slängt skiten istället för att kommunicera per mail med någon jävel för att tjäna 20 kr. Sån är jag, och det är ju tur att vi alla är olika. Håhåjaja.

Nu har dock Elvis Presley, den trinde gamle fan, gett sig in i matchen. Förra veckan sålde han sitt hår för 128 000 kr. Det är ganska mycket pengar för lite hår det. Bra jobbat där Elvis.

Det är finanskris nu.

Och då tänker jag så här, att om Elvis kan så kan fan jag.

Jag säljer också mitt hår. Precis som isterbuken.

Även om jag inte är ett fan av honom. Inte alls. Men nu handlar det om affärer och då kan man inte låta personliga åsikter gå före profit.

Möjligtvis är Elvis Presley en aning mer känd än vad jag är så hans hår kan kanske vara lite mer populärt än mitt. Det som ligger till min fördel är att jag inte bara säljer några tråkiga hårlockar som endast ramas in (mest för att jag inte har några). Jag är innovativ och har skapat konst av mitt bortrakade veckohår från huvudet.

En geléråtta blev det, perfekt att ge till ungarna eller gammelkärringen med tveksam kroppshållning nere på hörnet i julklapp. Endast fantasin sätter gränsen, och det är precis så jag känner när jag står naken på alla fyra i badrummet och skapar.

Utropspriset startar på 400 kr och budgivningen är öppen till 15/11. Pengarna kommer oavkortat att gå till mitt okynnesdrickande i Frankfurt vecka 47. 

Hårgeléråttan i profil

Hårgeléråttan snett bakifrån

Hårgeléråttan från konstnärens perspektiv

5 kommentarer:

E sa...

fy fan vad du är hysteriskt rolig ibland. men hår-råttor känns inte riktigt som min kopp te. finns väl nån som gillar det med... =)

M sa...

Underbart! Nej, lysande.

Hanna sa...

Jag har en vän som är lika knäpp som dig... ibland tror jag lite att ni är samma person :)

Eva-Lotta sa...

Är du inte bara 28 år? Råttan är ju gråhårig...Är du släkt med Glenn Hysen?

Wayne sa...

Eva-Lotta: Den är fan mörkhårig, inget annat. Punkt!