onsdag, december 02, 2009

Making christmas

Se där ja, nu är det julpyntat klart för i år. Det skulle vara trevligt med en stjärna möjligtvis, men fönstren är inte anpassade för gardinstänger och jag orkar inte ringa nån byggfirma för att smälla upp en slags hänganordning. En adventsljusstake vore i och för sig något, men det är alltid någon av de där lamporna som ska jävlas och så blir man besviken på sig själv när skiten inte lyser.

Så det får bli norra Europas fulaste tomte som får stå för julmyset istället. Just nu ligger tomten och Åke och vilar på sängen, och jag slänger ett vakande öga bort mot sängen med jämna mellanrum. Jag litar inte på tomten och de två får ligga på varsin sida av mig inatt. Här ska inte uppmuntras till dumheter.

Fast jag bidrar även själv till julstämningen eftersom jag har en röd tröja på mig. Den får sitta på till trettonhelgen. Det känns rimligt. Kanske hinner vi med en Findus Jultallrik innan dess också, jag och Åke. Tomten får fan ingen, och gnäller han blir det garderoben igen.

Min önskelista i år består av ett duschdraperi. Färg? frågade hon den där som enligt mig inte är favoritbarnet hos kvinnan som utger sig för att vara vår mor. Det kunde jag inte svara på riktigt.

Nu är det jul och jag är hög på livet och lactacyd. 

Den som anmärker på att Åke är lite slapp i skrevet får stryk. Han är 28 år för fan, man kan inte begära annat.

6 kommentarer:

Ellinore sa...

Jag undrade lite vem Åke var... Sen blev jag på nåt märkligt vänster lite lättad när det var en nallebjörn. Men du, han är ju lite slapp i skrevet... Vad har du gjort med den stackarn?

nån i sthlm sa...

Jag har full förståelse. Jag är snart 28 och mitt skrev är inte som det brukade när det begav sig. För en tjej som är ingabarnsföderska är det kanske inget att skryta om. Har det som status på facebook.

E sa...

var inte du i ungefär samma ålder? betyder det att du också...? eller nej. jag försöker att inte tänka på sånt. är för ung för snusk.

Wayne sa...

Ellinore: Han har väl bara varit med om lite normalt slit och släng. Men nu är jag snällare mot honom.

Nån i sthlm: I Stockholm kommer slappheten tidigt har jag hört, men det är nog inget att orora sig för.

Wayne sa...

E: Ungefär så.

Anonym sa...

Du är BÄST!