torsdag, november 05, 2009

A warm place

Det är kvällar som denna jag önskar att man gift sig med en mjölnardotter från Tomelilla med lite väl stor beundran för sin far. Pappa hit och pappa dit och själv går man och väntar på en hjärtinfarkt på gubben för lite lugn och ro. Fast det skulle ju i och för sig inte bli mindre tjat för det, antagligen mer. Så gubbfan får väl vara frisk så att man kan sitta med honom i farstun och lyssna på hans tjafs om råg och vete och kli och annan idioti som kanske har med mjöl att göra. Jävla mjöl. Och sedan gå ut på gården och titta på svärfars traktor och väderkvarnen som vårdats i generationer. Fy fan så kul. Kanske sparka lite håglöst på traktordäcket och humma något för att liksom bekräfta att man är med i snacket och mest vilja gå in till flickrummet och klämma på sin frus lår och höfter och önska att det aldrig blev morgon igen så att man slapp träffa mjölhjälten och råka ta hans plats vid frukostbordet med ett jävla liv som följd.

Astrist scenario.

Men bättre än inget.

För övrigt skulle jag vilja ha semester. Där det är varmt och skönt. Nio månader skulle den vara, semestern, och jag skulle bara ligga och läsa sånt jag vill och inte det jag måste. Men jag hinner nog frysa ihjäl innan dess, det är fan bedrövligt att man ska behöva besitta tekniska kunskaper för att få igång tre jävla element. Så kan jag inte minnas det var när landsfadern Göran Persson styrde Sverige. Allt är som vanligt borgarnas fel.

Nu går jag till sängs, med två filtar på täcket och en t-shirt över paradisdräkten. Gonatt. 

8 kommentarer:

E sa...

så du sover naken annars? ofy! snuskgubbe där.

Roger sa...

Jag misstänker att du har någon hangup vid min gamla hembygd. Först nämner du Mjölby vid namn och nu hamnade du osökt med en mjölnardotter.

För att stilla din längtan. Det är inte så spännande där som man kan tro. Det är liksom pittoreskt, fast inte på ett bra sätt. Utan mer på ett jag-blir-galen-om-inget-händer-snart-sätt.

Ewi sa...

Allt som oftast är det snåljäveln till hyresvärd som ställt ner huvudvärmen, så fast man maxar elementen blir det bara fisljumt ändå. Då är det till att ringa och klaga. Alternativt, i moderna skitbyggen, så skall värmen fördelas på alla, enligt någon teoretisk arkitektsystem, med resultat att det inte räcker till någon...

I övrigt så kan man få till det om man antingen a) luftar elementen, vilket är sisådär tekniskt. En arbetarklassfarsa bör klara av det skapligt (och eftersom du är anti-borgare, har du väl någon i bekantskapskretsen som är arbetarklass samt född på 50-talet?) Eller b) bryter upp termostaten på elementet och ändrar på värmespärren, vilket är vad en nära släkting till mig tog sig för under ett besök. "Såhär jävla kallt kan man ju fan inte ha det. Ta hit en skruvmejsel!" Det fungerade rätt bra i alla fall och jag slapp plugga sittandes på värmeslingorna i badrummet efter det, så bara positiva resultat.

wettexvärlden sa...

Skaffa dig ett fårskinn lille gubben. Det är bra för barn att sova på sådana. Har jag läst.

Anonym sa...

Göran Persson, fy ett sån´t skällsord! Han är ju bara liiiite mindre kräkframkallande än sin efterträdare, som jag inte ens vill nämna vid namn. Hon är den bästa ni kunde välja, för de borgerliga alltså!

Ha en trevlig helg, Helena.

Anonym sa...

Det har du jävlar i mig rätt i. Mina element var mycket varmare under det rätta styret (liksom min själ).//Peachy

Anonym sa...

Förresten: http://www.youtube.com/watch?v=G_D_YJvT0Qw
//Peachy

Wayne sa...

E: Ja, precis så jävla snuskigt är det.

Roger: Okej, då gör jag som så att jag avbokar helgen i Mjölby.

Ewi: Det där låter ju extremt jobbigt, men tack för tipsen. Ska kika närmare på det.

Wettex: Monas hår är det närmsta fårskinn jag kommer, men hon vill inte bli av med det.

Helena: Nu tycker jag att det blev dålig stämning här. Men du får ha en trevlig helg du med. Trots allt.

Peachy: Tack för låten, den var fin.