måndag, november 02, 2009

Some stupid tomorrow

Jag går runt och städar. Fejar och bonar. Fint ska det vara. För imorgon får jag besök av en man som ska besikta lägenheten. Inte för att han ska bry sig ett skit om renheten, men ändå. Det är en okänd man, jag vet bara att han heter Ronny. Har man ett namn som slutar på y så är man per automatik kriminell. Conny, Jenny, Fanny, Sally och Yvonne – banditer hela bunten.

Mitt namn slutar inte på y, men jag funderar på att öppna dörren med lätt bakåtlutat huvud och stirriga ögon iklädd wifebeater-linne för att liksom markera vem som är skurken i lägenheten. Men då kanske Ronny säger att jag får tagga ner lite, att det inte är någon idé att försöka för han kommer ändå alltid vara mest kriminell i hela världen. Jag borde skaffa ett tillhygge i fall att han gör ett brottsligt utfall.

Jag vet inte om Ronny förväntar sig kaffe eller inte. Och det kan han väl få, även om jag tycker att kaffedrickande drar ner på effektiviteten. Jag har köpt mjölk, men den får han inte smaka på. Klarar Ronny inte av att dricka kaffe utan mjölk så ska han inget kaffe ha. Du får flytta till Stockholm Ronny, där är de moderna och står inte pall för lite genuin kaffesmak, får jag väl förklara för honom.

Men han kanske är en sån där jävel som prompt ska ha något sött tilltugg, en enkel och slät kopp kaffe duger nog inte. En mazarin eller en vetekrans eller nåt. Fan också. Fan. Men det får han inte. Även om vi båda är vuxna så kan vi inte bara därför sätta i oss kaffebröd klockan åtta på morgonen, vi har ett ansvar inför oss själva.

Han kan fan glömma kaffe helt enkelt. Det finns vatten i kran om han måste ha något.

Funderar på om vissa saker ska gömmas undan. Ronny kanske får intrycket av att jag har en skev kvinnosyn. Men det finns inte plats i garderoben, och till källaren vågar jag inte gå nykter eftersom det bor narkomaner där. Flickvännen får alltså stå där hon står. Och den där urklippta tidningsrubriken som sitter ovanför diskbänken med texten ”Det finns inga kvinnor” ser han nog inte. Och börjar han gnata på broderiet intill dörren – All women are bad – så får jag väl förklara för honom, som jag fick förklara för nån liten blondin som var här i festliga sammanhang, att om han varken förstår humorn eller ironin så kan han fan ta en picknick i badrummet och sitta och titta på lättklädda män och ponnybilderna som finns där. Ett Lilla gumman och en förnedrande klapp på huvudet är legitimt i ett sånt läge. Kanske får han sig en klapp på skinkan också.

Eller så har han läst om feng shui i nåt jävla livsstilsmagasin och ska börja möblera om för att det ska finnas rätt energi i rummet och komma med förslag om nya tapeter och börja tjata om att krucifixet ovanför sängen inte sänder ut positiva vibbar.

Va fan kan han inte bara komma och göra det han ska för? Kolla så att jag inte cementerat igen fönstren eller slagit sönder dörrar eller rivit upp golvmattan för att det skulle vara så jävla intressant att se vad som finns under! Det är ju det han borde göra.

Jag gillar inte det här. Ronny kommer störa min morgonrutin. Jävla Ronny. Fuck you.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tror du om att byta trosor på henne? Bara en tanke...

Roger sa...

Ställ honom mot väggen direkt. Och fråga rakt ut vad det är för jävla tjat om kaffe och vetekrans.

När det gäller såna där paragrafryttare gäller det att förekomma än förekommas.

Eller ännu bättre. Slå han på nosen så fort han visar sig, bara för att vara på den säkra sidan. Sedan kan du ju vara stor nog att ge honom ett ponnybokmärke som plåster på såren. Man måste kunna visa lite vänlighet när man vunnit.

E sa...

jag blir nervös nu... du har inte märkt det, men skulle säkert märka det där enorma hålet i väggen bakom kylen... där jag bor. kommer bara ut om natten och stirrar på dig när du sover. som vilken kvinna som helst alltså.

Malin sa...

Trodde att det bara var det kvinnliga könet som tänkte så som du gör...

E sa...

http://open.spotify.com/user/abzynth/playlist/4GbjTe4xOVFBafqLeNSKyX

här har du. fakk yo!

Hotty sa...

Tänkte samma som den "Anonyma".
Kanske en trosa med lite mer integritet inte skulle skada.

Wayne sa...

Wayne: Tror du att jag driver en jävla trosoutlet?

Roger: Haha, kloka ord där.

E: Nu är du otäck. Men tack för listan. En del bra, en del skit. Så som det ska vara.

Malin: Hmm.. jag tror nog inte att jag är speciellt unik.

Hotty: Se svar till anonym, eller så får jag dina.