tisdag, november 03, 2009

And then they run

– Åh, nu är tuppen här!
– Va?

Tittade mig omkring och förstod efter ett tag vad hon menade.
– Fast jag känner mig inte direkt som en tupp här.
– Men det är i alla fall alltid kul med en kille här!

Det är ju inte direkt Marcus Schenkenberg som är på besök, så förmodligen är det inte nån som går runt och applåderar med fittan över min ankomst, tänkte jag säga. Men gjorde inte det, man ska hålla låg profil på relativt okänd mark.

Jag håller på och infiltrerar kvinnorörelsen igen. Det är jag och Günter Wallraff som gör sånt. Wallraff har maskerat sig som somalier i Tyskland och jag har varit på superdeathmegapulse-pass. Vi bidrar båda till samhällsdebatten, jag och Wallraffen, fast kanske på lite olika sätt.

Mina stegkombinationer påminner fortfarande om något dött och stelopererat men ändå något helt okontrollerat, jag hänger inte med för fem öre. Min starkaste sida är helt klart att springa på stället. Det är jag duktig på, förmodligen bäst till och med.

Visst, tjejerna fattar ju hur de ska göra – lyfta ett ben i taget på ett ungefär och sedan repetera rörelsen – men de gör det inte snyggt. Det finns nog inte en enda tjej i hela världen som kan springa på ett coolt sätt. Jag är inte säker på mycket i livet, men i just den frågan är jag beredd att satsa familjen.

I övrigt är det glada tillrop och applåder mellan låtarna. Och det är bra. Uppmuntran är bra och kan behövas när det känns som om lungorna släpas runt i makadam och asbest och svetten rinner som en syndaflod från huvud till tå.

Men jag saknar ändå de där gutturala tonårslätena från ungdomen i en semimanlig omklädningsrumskultur. Smyga runt och böga lite och skrika könsord helt omotiverat och snärtas med handdukar och smeta liniment på någon där det inte ska vara och lyssna på hjärndöd musik och alfahannen är 15 år och har belägrat minst 25 tjejer vilket är en siffra ingen ifrågasätter.

Eller så saknar jag det inte när jag tänker efter.  

Men jag ska fan börja spotta snus i duschen här hemma. Portion då, lössnus är för kärringar.

Hej då och gonatt.


6 kommentarer:

E sa...

i lumpen stog det en lapp vid pissrännan: "Ni som har snus och fimpar i urinen bör uppsöka läkare." en liten anekdot bara. tänkte det kunde vara roligt. roligt va? att det kunde tänkas vara roligt menar jag. mmm... nu går jag och lägger mig. behövs nog.

Roger sa...

E?! Har du gjort lumpen? Jag har hela tiden trott att du är en tjej! (Nu har jag hört att det finns nymodigheter som att tjejer gör lumpen, men jag har hela tiden trott att det är en myt).

Mr N. Tuppen? Är inte det någon slags buskisfilm med han Härenstam? Det kanske det som är ditt kall: att starta syfabrik! Du verkar ju vara både modeintresserad och händig. Du kan göra... hrm, en sork av hår och du har klätt din flickvän i underkläder som skulle göra La Perla gröna (eller annan moderiktig färg) av avund.

Det här... det kan bli början på nåt stort!

Anonym sa...

Vet du vad, jag tycker (ända sedan inlägget om den misslyckade discokvällen) att du skulle ta och börja på en vanlig hederlig buggkurs eller varför inte foxtrot eller salsa. Det är ju som Björn Skifs sjunger "hålla i dig och kraaama dig" som man vill, och det får man då, helt legalt. Massor med flugor på smällen om man så säger. Säkert träffar du då en mogen(till sättet), trevlig kvinna att ta hand om också, de är inte på konstiga gympapass utan på dans. Tro mig! ;))

Kram, Helena.

wettexvärlden sa...

Hjärtat jag kan trösta dig (?) med att jag höll på att ramla och slå ihjäl mig på stepkursen. Trots att jag är tjej. Inte min påse. Springa kan jag inte alls, inte ens fult. Men jag kan gå jävligt fort om det behövs.
Håll dig till spinning, det gör Mannen. Då får man sitta ner, tryggt förankrad hela passet.

Eva-Lotta sa...

Va sexigt med snus i duschen...när du sätter på kranen ser det ut som du kissar samtidigt...vilken brudmagnet:)

Wayne sa...

E: Jag är ytterst glad att jag slapp lumpen.

Roger: Tuppen har jag inte sett. Men Härenstam var väl med i nåt program där han basade över ett gäng kärringar i en syfabrik? Det låter som en väldigt god idé iaf. Tack för det.

Helena: Ja, alltså kramas är ju fint. Men en danskurs känns extremt avlägset, det hade du också tyckt om du sett mig in action. Det lovar jag dig.

Wettex: Du är snäll du. Men spinning är så jävla jobbigt och det gör ont i röven.

Eva-Lotta: Det är det nog inte, men det finns inte så jävla många att skrämma bort ändå=)