söndag, november 01, 2009

There's a bear in the woods

Veckans djur: björn

En björn är ett rovdjur. Rovdjur äter kött, vilket gör det hela lite motsägelsefullt eftersom björnen tydligen livnär sig mest på frukt och grönt. Och så äter den blåbär förstås. Blåbär och mjölk och lite socker tycker björnen om.  Fast en och annan hjort kan slinka ner ibland också om andan faller på. Och lax. Lax innehåller bra fett, det gör avokado också.

Björnen kan väga upp till 800 kg och kan nästan bli tre meter lång. Hannarna väger oftast mer än honorna, det är bra. Varför det skulle vara bra egentligen tänker inte motiveras. Ögonen är små och runda och ser allt. ”De har en långsträckt nos med 40 till 42 tänder” uppger källan till det här. Det låter extremt märkligt. Men det står ju så på internet, så då är det så. Björnen har alltså en massa tänder på näsan och är nog nöjd med det eftersom den kanske inte förstår bättre.

En björn är en hälgångare och fotsulorna är utrustade med hår. Om man är omogen så kan man dra paralleller till onani där, men det görs inte här. Sitta och skrika jävla runkbjörn får ni göra själva. Och själv är även oftast björnen då den strövar omkring i skymningen och under natten. När den inte vandrar runt och letar efter saker så ligger den gärna i en grotta och sträcker på sig. Björnen är duktig på att klättra och simma och kan springa fort som fan.

När björnen har fått barn så är det honan som får dra det tunga lasset och hanen får göra något annat. Björnar är säkra i sina könsroller. Fast honan tycker att det är lite irriterande och det tär på psyket och hon blir aggressiv mot allt och alla. Träffar man som människa på en argsint björnkärring så ska man prata lugnt med henne, riktigt vad det skulle bidra till är oklart. Det rimligaste borde väl vara att hålla käft. Men jaja. Hjälper inte verbala smekningar så ska man lägga sig på marken och göra sig så liten som möjligt för då känner sig björnen överlägsen. En dominant typ det där.

Någon som bröt mot alla regler, och till och med gick över gränsen, var Guldlock det lilla våpet. Förmodligen en bortskämd borgarunge som tyckte att det var okej att gå in i ett okänt hus och ha sönder en stol för lilla Björn och kladda med alla tre grötportionerna och avslutningsvis besudla sängarna på övervåningen. En omgång med rottingen skulle hon ha. Men nu är ju aga förbjudet. Och det är väl bra kanske.

Björnen är efter myskoxen och igelkotten det bästa djuret vi har i det här landet. Grattis till Veckans djur. 

5 kommentarer:

Bogey sa...

Jag tror att det finns olika sorters björnar. En del är militanta veganer och en del gillar lammkött.

E sa...

kärlekförklaring till den nallen jag vet att du kramar så sött om natten?

M sa...

Hahahaha, du är så bra. :)

Anonym sa...

Bra skrivet som vanligt ;). Björnar är vackra men skitläskiga. Jag har nog björnfobi tror jag. Gärna fler vargar i skogarna bara jag slipper björn! Och då är jag ändå fårägare...

Kram, Helena.

Wayne sa...

Bogey: Det har du väldigt rätt i.

E: Nej, min nalle finns på riktigt, det gör inte björnarna i skogen.

M: Tack ska du ha

Helena: Det var en ovanlig inställning för att vara fårägare, tror jag. Och du har rätt i att de är fina.