onsdag, maj 27, 2009

In hell I burn

Upptäckte häromdagen att jag fått två semesterlöner utbetalade. Något har begått ett misstag tänkte jag och att nu satt någon stackare utan pengar och att ungarna kunde glömma allt vad sommarnöjen heter. Så jag ringde lönekontoret och rapporterade felet. Det var ärofullt gjort av mig och nu förtjänar jag dagens ros i riksmedia tänkte jag.

För det är så vi gör, vi som röstar rött och röstar rätt. Hedersamma, ärliga och goda, tänker på våra medmänniskor i all välmening. Sådana är vi.

En som röstar blått hade girigt hållit tyst och tänkt att mycket ska fan ha mer och nonchalant resonerat som så att den enes bröd helt enkelt är den andres död och skitit i vilket och sedan blivit sexuellt upphetsad av att sparka på någon som ligger.

En som röstar på SD hade bara gutturalt gapat och inte fattat någonting utan bara med tom blick stirrat på kontoutdraget och sedan skyllt allt jävla elände i landet på invandrarna. Ut med alla så blir det bra och det härliga kulturarvet kan bevaras. Men Ahmed på pizzerian kan få stanna förstås, han är nästan som oss och han snor varken våra brudar eller jobb. Idioter.

Sedan ringde lönekontoret och förklarade att det stämde. Jag skulle ha två löner. Fattade aldrig varför men ställde inte till med någon scen utan accepterade beskedet. Och att jag felrapporterade handlade egentligen aldrig om ärlighet. Det handlade om feghet och om skammen vid eventuell upptäckt att jag fått alldeles för mycket pengar och redan spenderat dem. Jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor, men att bli yrkeskriminell kan strykas från listan utan eftertanke.

Och inte fan kommer jag skänka bort extralönen till skrämda barn eller till läkare som inte kan sätta gränser och jag källsorterar inte och jag tänker inte skriva upprörda insändare om elaka grisbönder och en gång snattade jag en folköl och jag kastar bomullstops i toaletten och jag tände fan upp hela lägenheten under Earth hour och jag är inte konfirmerad och jag slänger kanyler på dagisplatser och jag sätter pålar i vattnet vid badstränder.

Det där med kanyler och pålar var ren och skär jävla lögn. Jag har aldrig varit i närheten av kanyler förutom vid vaccination och en påle skulle jag aldrig klara av att tälja till.

Så ni ser, jag ljuger också.

Jag tror vi byter ut den där rosen mot en tistel istället.
Hej då.


6 kommentarer:

storfittan sa...

ja, du är allt en sann champagnesocialist. Precis som jag alltid hävdat.

sara sa...

det där om källsorteringen/topsen gjorde mig upprörd, börja/sluta med det.

Yvette sa...

Jag fick en lön utbetald i måndags trots att jag inte jobbat en minut sen februari. Jag fick dock sätta tillbaka pengarna, det gjorde jag av mitt hjärtas godhet.

Det var en fin liten chock dock, där väntade jag mig att se csn härliga utbetalning på 5800 och hittade det fyrdubbla.

MonasUniversum sa...

"För det är så vi gör, vi som röstar rött och röstar rätt."

Jag tar för givet att du fortfarande är ung och dum.=))

Linda sa...

Alla som röstar blått utom en. Du glömde.

Wayne sa...

Storfittan: Jajaja...

Sara: Jag ska börja/sluta när jag får tid.

Yvette: Livet är fullt av härliga överaskningar du.

Mona: På lördag blir jag nästan lika gammal som dig. Vi kan snart sitta på samma hem och gagga. Men allt är väl privatiserat och jävligt då förstås. Bah!

Linda: Förlåt. Jag glömde. Du verkar trots allt vara en väldigt fin människa.