torsdag, januari 15, 2009

Theme one (resistance mix)

Idag är det torsdag och som vanligt på dessa dagar är det recensioner som gäller. Den här veckan är det frukt som avhandlas.

Apelsin: En gul frukt som växer på träd och härstammar från Sydostasien. Apelsinens fruktkött skyddas av något som kallas skal. På pluskontot har apelsinen att den är god rent smakmässigt. Samt att den innehåller askorbinsyra, eller C-vitamin som det kallas i folkmun. C-vitamin är ganska bra för kroppen, skyddar till exempel mot hemskheter som skörbjugg. Apelsinens minuskonto belastas av just det där skalet. För en normalt välvårdad människa som sköter sina naglar är det ett jävla bestyr att klä av en apelsin. Samt att den utsöndrar något slags sekret i försvarssyfte som gör att man blir kladdig om händerna. Och kladd är trist. Betyg: Ganska bra.

Kiwi: En rolig liten frukt som är brunaktig på utsidan, och grön på insidan med inslag av kärnor. Helt okej i smaken. Dock krävs det oftast ett verktyg, till exempel en tesked, vid själva förtäringen. Detta drar ju givetvis ner helhetsintrycket. Om bara kiwin förändrar eller utvecklar det här med verktygsanvändandet så har den glasklara förutsättningar inför framtiden. Men just nu är det mediokert. Betyg: Sådär.

Banan: Bananen blev känd genom Andy Warhols omslag till en Velvet Underground-skiva. Den skivan är bra, speciellt låten Venus in Furs, och Nico var nog ett jävla skönt åk på den tiden. Men nu lever varken Andy Warhol eller Nico så bananen har helt spelat ut sin roll. Den är helt klart passé. Betyg: Nej, inte nu längre. Smaken, formen och estetiken känns omodern och tanklös.

Äpple: Bra med äpplet är att det är lätthanterligt. Bara att börja tugga. Enda förarbetet består egentligen bara i att skölja lite för att skydda sig från bakterier från eventuella snuskfingrar i butiken och besprutningsmedel som dödar insekter och spädbarn. Det är lugnt, det är ingen större kraftansträngning. Till det negativa hör dock alla de olika sorterna. Jobbar man i livsmedelbutik blir förvirringen total när det man trodde var Granny Smith visar sig vara Ingrid Marie. Eller Royal Gala, Melonkavill, Äs Baron, Lambourne, Kalmar Glasäpple eller valfritt annat dumt jävla namn som äppelsorter verkar ha. Indelningen borde vara rött eller grönt. Varför ska det krånglas till så in i helvete? Betyg: Dugligt.

Lime: Kompis inom citrusfamiljen med apelsinen. Fanns inte för tio år sedan. Nu finns den överallt. Den reklamfirma som marknadsförde limen gjorde ett bra jobb. Det skapades ett behov av limefrukten. Den återfinns i läskedrycker, sprit, tillbehör till sprit, mat, pajer och en jävla massa andra saker. Förmodligen finns det även någon nattkräm med inslag av lime som är avsedd för underlivet. Men det där behovet är en jävla bluff. Limen behövs inte, den är överflödig och borde inte få finnas. Betyg: Avveckla skiten.

Paprika: Nja, inte riktigt en frukt, men det är ju ungefär ändå inom samma kategori och fungerar bra som utfyllnad eftersom det är slut på frukter. Paprika finns i olika färger. Den röda är bäst. Den gröna helt klart sämst. Paprikor är populära i Ungern. I Ungern finns det snygga tjejer och valutan heter forint. Betyg: Ganska bra.

Hej då.

5 kommentarer:

Julbocken sa...

Hörru, ditt jävla åbäke! Jag vill bestämt hävda att bananen inte hör hemma i en fruktrecension eftersom den enligt insatta bedömare går under kategorin frö. Å andra sidan är ju inte heller paprika någon frukt (precis som du så sakligt nämner) så va fan...
Annars, klockren beskrivning av lime och dess framgångsrika etablering på marknaden, har faktiskt aldrig tänkt på vilket jävla jobb de gjort med lanseringen av den bittra, men ändå läskande lille gynnaren. Och ja, Ungern har sinnessjukt vackra kvinnor. Sticker jag ut hakan väldigt mycket om jag utnämner dem till Europas mest attraktiva? Efter brittiska och irländska donnor givetvis...

Eastwater sa...

Men var är melonerna?

Blodapelsin är ju annars the shit. Smakupplevelsen överväger storeligen skalkladderiet!

Lars sa...

Nog för att jag håller med dig angående limen (det bör tilläggas att jag är en bitter bakåtsträvare som tycker att man kunde lägga ner teknikforskningen efter det att kassettbanden kom ut på marknaden. mp3? vafan släpp sargen för fan) men jag måste säga att lime chipsen som kom för några årsedan (och försvann lika snabbt) va topp notch... dom gav en fräsch eftersmak med förvirrad avsaknad av fettma... Upp åt väggarna bra med andra ord...

Wayne sa...

Julbocken: Du har säkert rätt angående bananerna. Du brukar ju ha det. Nja, kanske inte mest attraktiva. Hur är det med Slovenien? Slovakien?

Eastwater: Glömde melonerna. Vatten är bra. Honung är skräp. Galia är bara modernt.

Lars: Chips? Är inte det för kärringar?

icki sa...

Tycker bättre om den gula. Paprikan alltså. Men det är ju jag det.