onsdag, januari 28, 2009

Before in the beginning

Jaha, och ikväll kokade riset över. En vit halvmåne ligger över plattan och råmar efter bekräftelse. Allt för att göra en påmind om matlagningskostens absurditet. Men det är klart, jag var väl naiv när jag i morse slog upp de små blå och förväntade mig en fulländad dag. Varför nu?

Hade jag den där majdagen för snart tjugoåtta år sedan vetat vad jag idag vet om livet och riskokning och allt annat...
Om jag vetat det just idag, just ikväll, just nu, ja då hade jag aldrig kravlat mig ut ur den där livmodern eller vart man nu åker snålskjuts under havandeskapets nio månader.
Det hade jag fan inte.
Men det är ju så lätt att vara efterklok.
Det är det ju.
God natt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

man ska inte koka ris under the influence of folle. (gammalt djungelordspråk)

Wayne sa...

De är kloka i djungeln.

a sa...

Du ska bo i Borlänge.
Vi kan leva våra miserabla medelklassliv intill varandra; helst i de skitfula, pissdyra och meningslösa radhusvillorna som byggts vid älven. 3mille styck, helt overkligt. Skabbiga hus, skabbigt läge, 3 milj, i Borlänge. Haha, där ska vi bo. Fattaru? Intill varandra. Sen bryter vi ner väggen mellan våra hem och deras familj. One big ormgrop.

a sa...

Eh, korrigering: "våra hem och deras familj"? Que? Våra hem, punkt slut. Varihelvete kom "derad familj" ifrån? Jag hatar min hjärna. Och dessutom är jag full.

Wayne sa...

Det är inte alltid så lätt att vara full. När vi bor i Borlänge, kommer vi hänga mycket i den där kupolen då? Dansbandsveckan, är inte den där också? I så fall vill jag vara där med.