söndag, januari 18, 2009

Teach me tiger

LillaGrå undrar: Vill veta mer om tiger- och igelkottsfarmen! Ska de bo tillsammans? Vad ska alla tigrar och igelkottar göra? Ska de födas upp för försäljning? Eller ska det vara ett typ "rädda djuren-reservat"?

Först så vill jag bara klargöra att tigrar och igelkottar är väldigt bra djur. På många olika sätt. Andra bra djur är pandor, hundar (riktiga då givetvis, inte sådana där små jävla saker som når en till fotknölarna. En bra tumregel är: En hund som man kan brottas lite med = riktig hund), koalor och muttor. Dåliga djur är reptiler, insekter, fåglar som finns i Sverige, Donatella Versace och katter.

De ska givetvis bo tillsammans. Jag tror på en samverkan mellan olika djurarter. Tigrar och igelkottar har förmodligen många lärdomar och tricks som de kan dela med sig av till varandra. De ska väl inte göra något speciellt utöver vad som sysslas med i vanliga fall. Vad det är har jag inte riktigt koll på i dagsläget, men tigrar jagar väl olika saker och igelkottar ligger i lövhögar och myser när de inte kilar omkring på nätterna. Det kan nog vara klokt med några former av gemensamma aktiviteter med ett rullande schema. De kommer inte att under några omständigheter säljas. Farmen ska inte drivas med något som helst vinstsyfte. Farmen ska bara finnas av rent egoistiska skäl eftersom jag lider av tristess. Många skulle nog anordna olika matcher med vadslagning mellan tigrarna och igelkottarna. Det är inget som jag tänker göra, av självklara anledningar som jag inte orkar förklara. Att det skulle vara ett rädda djuren-reservat finns det inga planer på i nuläget. Jag har läst lite om Jehovas vittnen och de menar ju på att de orättfärdiga kommer att stryka med i sinom tid när jorden blir ett paradis. Och eftersom jag, tigrarna eller igelkottarna inte är vittnen så är vi alltså orättfärdiga. Ska vi snart dö allihop känns det onödigt att försöka rädda något när det ändå är meningslöst.

För övrigt så har jag ett decimeterlångt ärr på ena skulderbladet. Den officiella versionen är att jag blivit riven av en tiger (jag hyser ändå inget agg mot tigrar, den var rädd och jag är en storsint människa).
Inofficiellt så var jag cirka nio år och ute på porrtidningsjakt i en skogsdunge. Vi hittade inga så istället började jag klättra i ett träd. Jag var misslyckad redan då och ramlade självklart ner. Därav ärret.
Jag grät.

Det är en bedrövlig samhällsutveckling vi har. Förr fick man kämpa för att skaffa sig en realistisk bild av sex och samlevnad. Nu räcker det för barnen att logga in på det här internet. Bortskämda jävlar. Tro på fan att barnfetman ökar och naturupplevelserna minskar. Bah!

God natt.

4 kommentarer:

Miss Bigpanty sa...

Du är mig en rolig jävel!

Wayne sa...

tack ska du ha du.

LillaGrå sa...

Du är ju bara helt underbar. Alltså du skriver så himla kul att jag garvar högt när jag läser dina texter.
Om du behöver en volontär på farmen kan du fråga mig. Jag är ingen sån där ungdom som du ändå inte ska ha på farmen... och jag gillar både igelkottar och tigrar. Tigrar är kanske liiite läskiga men man lär sig väl?

Wayne sa...

Det är ju bra om det gör dig glad. Jag kan nog behöva en volontär. Hör av mig när det blir aktuellt.