söndag, september 20, 2009

Bible dreams

Med tanke på dagens kyrkoval så har jag plöjt genom bibeln under eftermiddagen. Lite sådär håglöst för att få vägledning och lite ljus. Det har väl gått sådär måste jag säga. Inget händer liksom, jag väntar på en uppenbarelse eller ett tecken eller vad fan som helst. Nej, det här var en riktig jävla besvikelse. Och vissa saker saknar helt rim och reson. Som:

Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna.
Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den
som söker, han finner, och för den
som bultar skall dörren öppnas.

Matt 7:7-8

Att be hjälper inte, för inte fan får man något gratis. Och söker man så hittar man bara saker man inte vill veta eller se. Bultandet leder heller aldrig till att dörren öppnas, och gör den det framåt småtimmarna en helgnatt så möts man ändå bara av nån jävla nyerövrad pojkvän som ska spela ball och spänna muskler och föra samtal med knogarna och den där man älskar står i bakgrunden i nån sexig negligé eller vad det nu kan vara men man hinner i alla fall notera att det inte är en sliten t-shirt och mensiga mormorstrosor hon bjuder ut sig i vilket var fallet förr.

Nej, den här boken åker in i hyllan igen. Författarna saknar helt och hållet verklighetsuppfattning.

Nu ska jag gå och köpa rakhyvlar. Det där är alltid ett jävla gissel eftersom man alltid lyckas köpa fel modell till det skaft man har. Och eftersom det är pinsamt att bete sig som en snål gammal kärring och stå och vifta med ett kvitto och byta varan, så köper man helt sonika nya hyvlar. Personen i kassan tycker nog inte att det är märkligt att samma idiot inom loppet av en timme köper fyra olika varianter av rakhyvlar. Jaja, nu går jag. Hej då.   

2 kommentarer:

Jocke sa...

Utöver brist på verklighetsförankring så verkar de vara några riktiga jävla druvor i stort. Särskilt han Moses. Vilket arsel.

"Om en man har tagit sig en hustru, och när han ligger hos henne ej finnertecken på att hon är jungfru, skall man föra ut flickan utanför dörren till hennes faders hus, och männen i staden skall stena henne till döds" (Bibeln, 5 mos 22:13-21)

"Den som som försöker få dig att förleda dig att tro på en annan gud ska han dödas" (Bibeln, 5 mos 13:6)

"Om man har sex när kvinnan har mens ska de dödas" (3 mos 20:18)

"Du får inte ha kläder av 2 olika garn på dig" (3 mos 19:19)

Wayne sa...

Jocke: Ja, det finns inte så mycket att säga egentligen, förutom att det är galenskaper i de där böckerna.