lördag, mars 21, 2009

Head like a hole

Någonstans i detta land i detta nu så finns det förmodligen ett par som bonar om sitt hem och lyckan är total. Det finns säkert olyckliga par just nu också. Där kvinnan fått agera slagpåse under några timmar och gråter och gråter och gråter och tänker att nu var det fan sista gången. Eller mannen som inte bara fick den där fina whiskeyn från taxfreebutiken i present när flickvännen varit på helgsemester utan även en släng av elakartad syfilis. Tack ska du ha. Och nu står chipsskålen orörd på bordet och lördagsmyset uteblev och underhållningsprogrammet på tv med den trinda gotländskan känns plötsligt så oviktigt. Eller tjejen som bara tröttnat på flickvännens smutskläder som ligger överallt och det är lite småsur stämning och de vet inte om de har lust att gå på kompisens middagsbjudning längre.

Men nu skiter vi i tråkigheter och fokuserar på det glada paret istället. Det är ju ändå lördag. De går nog som sagt omkring och rår om sitt hem ikväll. De inreder. Det är modernt. I lediga, men fortfarande stilfulla kläder, myser de runt och diskuterar olika alternativ och kommer slutligen överens. De dricker det där röda vinet som köptes under semestern i Provence i höstas. När färgerna var fina och slödderturisterna var tillbaks på bruken och anstalterna. Underbar resa. Ååh, vi måste åka dit igen, till samma pensionat med den hemtrevliga känslan och få träffa Maurice och Jean-Marie igen, de var ju så gemytliga. Undrar om de gjort något åt ringklockan som lät så hemskt? Så säger nog det lyckliga paret och skrattar tillsammans. Hihi. Och hon tittar på honom när han syr gardiner och hon ler. Det är så fint att han engagerar sig i inredningen och vågar bejaka sina kvinnliga sidor utan att vara rädd för att bli anklagad för att vara bög. Han är som Ernst men utan den påklistrade präktigheten, tänker hon. Och hon är så glad att han finns för han är ju så fantastisk på alla sätt och vis, inte minst när det kommer till närhet, för där förstår han att det inte bara gäller att tafsa lite snabbt på brösten för att hon ska vilja lägga upp sig eller stiga på . Det gör henne så lycklig att hon aldrig behövt förklara att det finns erogena zoner utanför det uppenbart sexuella som får henne att gå igång. Det är liksom ingen självklarhet att killar ska förstå det, tänker hon och det gör honom så extra speciell.
Visst kan det bli bra med beiga kuddar till den vita soffan? frågar han. Ja, eller kanske latte? Jag är verkligen svag för latte, säger hon. Så länge det är ljust och rogivande enas de om tillslut. Så att det finns positiv energi när yogaövningarna ska utövas. Sedan kysser de nog varandra passionerat men utan att det blir vulgärt och det pirrar lite men de lägger band på sina lustar och fortsätter att inreda. Och de ler.

Jag inreder också ikväll. Tummen fick veta att den levde när en spik skulle slås in i en vägg. Väggen visade sig vara av betong så nu har jag fått tänka om gällande vart fotografiet ska hänga. Jag har även spillt öl på byxorna så att det ser ut att vara en kissfläck.
Men det gör inget. För det är det ändå ingen som ser.
Och vinylskivan snurrar och allt kommer nog bli bra.
I sinom tid.

Inga kommentarer: