lördag, februari 20, 2010

Train long suffering

Jag gick till stationen. Var medveten om att tåget kunde vara försenat, hej och hå, så är det. Det snöar och blåser och yr.

Tåget var en timme försenat. Blött grus på golvet och alkisar som skrålade och idioter som väntade och folk som bara var, nej det orkade jag inte med.

Så jag gick till en hotellbar i närheten för att vänta. Beställde öl. Och spelade spel på mobilen. Jag försökte bygga en stad. Det gick sådär. Beställde en öl till. Och insåg att jag aldrig kommer bli bygginschenjör. Drack upp, kissade där man ska kissa på krog och gick sedan till stationen igen.

Inte helt oväntat var tåget fördröjt med ytterligare 40 minuter.

Jag pulsade tillbaks till hotellbaren.
– Redan här igen?
– Ja, ge mig en sexa whisky.

Men nu ljög jag.

Jag beställde inte whisky, jag ville bara vara lite Bukowski i sinnet. Men whiskey är för kärringar, Bukowski var en kärring. På sitt sätt.

Jag beställde öl, en enkel vanlig jävla lager från Danmark. Men det har fött upp fler än det slagit ihjäl. Eller ja, Carlsberg skördar ju liv i Mali. Men jaja, fuck it.

Läste Fokus och drack mitt öl. Kissade. Gick till stationen igen. Det var folktomt, förutom en somnad alkis i ett hörn men han kunde få sova tänkte jag. Gick ut på en perrong och såg en SJ-anställd.

– Ursäkta, men tåget till Stockholm som skulle gå 16 ...
– ALLT ÄR INSTÄLLT, DET FATTAR DU VÄL?
– Ja, absolut, det kan jag förstå. Men ... 
- MEN VA FAN! DU SER JU HUR DET SER UT, SNÖ ÖVERALLT!

Och han gapade något på fackspråk och pekade i snön på något som jag skulle titta på som jag inte såg för att förstå hur mycket snö det hade kommit. Och sen gick han.

Så jag gick till krogen vid vattnet istället. Och drack två öl. Och lyssnade på meningslöst pladder från kärringar och dömda. Och trötta och slitna.

Istället för mat från den lokale indiern i Stockholm och kramar och annat som inkluderas sitter jag nu och är ölfull. Hemma.

Och jag riktar egentligen ingen kritik mot SJ. Det är det bara idioter som gör. SJ kan inte ens leverera en vacker vårdag, eller vilken annan jävla dag som helst under året. Så det är ingen idé att tjafsa.

Bättre att ta det som en man. Och dricka sig full.

Gonatt. 


PS - Att vi lyssnar på Bauhaus har inget med saken att göra egentligen. 

3 kommentarer:

Milla sa...

Idag när jag var på jobbet och hörde "Melodikrysset" i bakgrunden på radion, kom jag på mig själv med att tänka: Hmm, undrar om Wayne löser Melodikrysset idag? Märkligt. :D

Gjorde du det?

Hoppas du fick en skön kväll av ölfylla hemma iallafall.

Anonym sa...

Det blir fler tillfällen! Det finns fler indier och många kramar kvar tror jag....så det så:-)

Wayne sa...

Milla: Nej tyvärr, jag hade den stora förmånen att jobba. Utan radio. Men det var fint att du tänkte på mig.

Anonym: Säkert är det så, men ändå.