fredag, februari 26, 2010

Attention Stockholm

Om sisådär en månad ska jag härska över Stockholm i tio veckor. Jag ska praktisera, det vill säga fixa fredagsfika och hålla låda och kanske förstöra något på grund av relativt ungdomligt oförstånd. Till fredagsfikat kan jag köpa en ambrosiakaka eller nåt, men mjölk till kaffet kan de glömma. Kaffe dricks svart eller inte alls kommer eka som ett mantra i fikarummet.

Att jag ska spendera tid i Stockholm innebär inte att jag erkänner byn som huvudstad. Köpenhamn är, och har alltid varit, Sveriges fäste. Så är det. Korv inlindad i bacon och Tuborg hvergang och korpulenta och äppelkindade danskar, det är Köpenhamn det. Att danskarna inte fattar något när det gäller politik kan vi lägga åt sidan för en stund. Idioter.

Snart ska jag sätta mig på en jävla bussjävel och åka till den där staden och spela ball. Stockholm alltså. Där ska jag äta på libanonesisk restaurang. Libanon ligger i ett annat land.

Trevlig helg. Hej då. 

Ps - Vi firar fredag genom att lyssna på förra årets bästa låtupptäckt. 


7 kommentarer:

Roger sa...

Kära Wayne,
jag lovar att ta med dig på fest och visa dig rockens gömda nöjen i hufvudstaden.

Jag ser det som en plikt så du släpper kontakten med grötätarna i syd.

MonasUniversum sa...

Välkommen hem lilla gubben. Och du, tala långsamt så att vi förstår dig...

dräparen sa...

Du har helt rätt kompis; "ölen skall vara stor och kaffet svart"

stefanmedo sa...

Se här, mäster Wayne, ett kärleksbarn på väg. Det kan väl då ändå inte vara ditt? Eller är det det? Ska jag beklaga eller gratulera? Vilket det än är så gör jag det.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6690358.ab

Och Wayne till Stockholm, detta glädjer mig. Tänk på Stefanmedo. Gå fram och viska mitt namn i örsnibbarna på folket här, och se vart det leder. Jag är en älskad, högaktad figur häromkring och jag tror att du blir väl omhändertagen.

E sa...

jag kan inte sluta lyssna på din "moldavia" playlist... HELT i min smak. utan avvikelser alls. tänka sig. man var inte ensam trots allt.

Lennart Pettersson sa...

Du har uppfattat Köpenhamn helt rätt. För att inte snacka om befolkningen. Är det säkert att du inte kandiderar till president?

Wayne sa...

Roger: Tack för det.

Mona: Käften kärring.

Dräparen: Precis så.

Medo: Det är inte mitt, jag har dunmpat henne. Och jag ska viska som fan.

E: Tillsammans är vi starka.

Lennart: Äntligen någon som fattar. Men jag tror jag vänta med det andra.