torsdag, februari 25, 2010

The blind leading the naked

”Virgin Mary was tired, so tired. Tired of listening to gossip. Gossip and complaints”, så sjöng Bauhaus. Översatt till svenska betyder det ungefär att Marys slidkrans var intakt, men hon var trött på skvallret och klagomålen om att hon skulle vara skolans madrass.

Jag är också trött, jävligt trött. Och jag har huvudvärk. Och ont i ögonen. Det onda i ögat syns inte, jag har alltså inte pillat in lilla Jesusbarnet från julkrubban under ögonlocket. Därför är det inte rött och irriterat och det har inte uppstått någon kristlig varbildning.

Jag avskriver därmed ögoninflammation grundat på mina egna livserfarenheter. När jag var liten vaknade jag en dag och kunde inte öppna mina tindrande vackra ögon, kvinnan som utger sig för att vara min mor fick då badda de små blå med blötvarm bomull. Då var jag inte så jävla kaxig och var beredd på ett liv i mörker. Men det ordnade sig och sedan dess har jag inte haft några direkta problem med gluggarna.

Och eftersom jag är jävligt vis i största allmänhet så kopplar jag samman tröttheten, huvudvärken och de onda ögonen. När jag tidigare idag skulle betala räkningarna tog det i snitt 17 minuter att knappa in OCR-numren. Det var jobbigt. Och smärtsamt. Och jag konstaterade jag väldigt ofta har det mycket svårt i vardagen. Är det inte det ena, så är det något annat.

Min diagnos på mig själv lyder att jag håller på att bli en av de där, de dubbelögda.

Helvete.

Det var verkligen inte tänkt att bli så här.

Glasögon. Vilket jävla personligt debacle.

Jag skulle ju visserligen kunna komma att se ut som en discjockey från Düsseldorf. Men det är ju få förunnat att se som en ecstasyknaprande tysk som spelar minimalistisk electro i nån jävla hangar för tusentals människor.

Så det blir väl snarare att per automatik börja gå runt i snickarbyxor och tycka att matte, kemi, biologi och fysik är helt fantastiskt roligt. Det gör alla med glasögon.

Blir jag helt blind får jag ha en pinne att vifta med och kanske rabatt på bussen och kan sitta längst fram och prata med chauffören utan att nån regerar på att det vore konstigt. Och en snäll och duktig hund borde jag få. En hund vill jag visserligen ha. Men inte förrän jag blir vuxen.  

Jag vägrar gå till en doktor eller en sån där optiker. Jag tror på självläkning i det här fallet och det finns billiga extraögon på Rusta.

Nu går jag på krog istället och försöker glömma bort att jag är extremt besviken på min egen kropp.

Hej jävla då. 

8 kommentarer:

Patrik.O sa...

Här tänkte jag skriva något kul och fyndigt men kom inte loss från OS. Tackar för underhållningen under periodpausen.
"Dubbelöga" det ska jag kalla min glasögonorm till fru hädanefter.

E sa...

om du blir full så spelar det ju ingen roll om du ser dåligt. då slipper du ju iaf se hur ruggugglorna bredvid dig EGENTLIGEN ser ut.

Anna Nio sa...

Ah, men du skulle kunna bli en svensk Morrissey om du skaffar specs! Eller så väljer du klotrunda brillor och ser till att ha scruffy looking halvlångt hippiehår, så tror alla att John Lennon har återvänt från andra sidan graven. Du kan också behöva en irriterande asiatfru för att det ska gå hem, dock.

wannabe sa...

Brillräv är det hippa uttrycket, min vän..

Bogey sa...

Glasögon kanske skulle ge dig ett mer intellektuellt utseende. Det kanske å andra sidan skulle vara falsk marknadsföring.

Wayne sa...

Patrik: Det gör du helt rätt i. Och tack själv.

E: Jag fattar inte.

Anna: Jag saknar ju hår. Och prata inte illa om Yoko. Hon var den femte Beatles-medlemmen.

Wannabe: Tack för upplysningen.

Bogey: Nu fick du till det gubbe!

marie m sa...

......vad var de jag sa, jo just de, att du har många härliga förfall att se fram mot, (eller se o se kanske är fel uttryck här )

Anonym sa...

mycket intiresno, tack