lördag, januari 06, 2007

What´s inside a girl?

Jag tror inte att många verkligen har förstått syftet med den här bloggen. Den här bloggen är till för att motarbeta orättvisor, förtryck, sexism. Den här bloggen är till för att främja jämnställdhet och individens mänskliga frihet. Vi är alla lika mycket värda.
Ok, budskapet har väl i tidigare inlägg kanske varit lite luddigt och mest strunt har skrivits. Men va fan, bättre sent än aldrig.
Idag vill jag slå ihjäl myten om tamponger. Det finns olika storlekar på tamponger. Många tror att storleken på tamponger även anger en viss typ av mått på kvinnans underliv. Detta är helt fel!! En kvinna väljer tampongstorlek efter mängden av sitt menstruationsflöde. Ingenting annat!
Liten tampong = lite mens.
Stor tampong = lite mer mens.
Så enkelt är det. Så jag vill uppmana alla att nästa gång någon på bussen, i fikarummet, på gymmet eller å gudstjänsten säger ”Åh fy fan, jag såg en tjej på Ica igår som köpte den största storleken av tamponger. Fatta liksom, som att slänga in jokern i nån jävla katedral”
Nästa gång ni hör en liknande kommentar, våga säga ifrån. Våga slå näven i bordet. Våga gestikulera, kanske dra pekfingret horisontellt över halsen för att markera att ni inte håller med. Man måste våga ta ställning och stå upp för sina värderingar.
Tillsammans är vi starka!
Ljus och kärlek!

Inga kommentarer: