tisdag, juni 29, 2010

It's raining men

Det händer ibland att jag tänker. Jag kan tänka på olika saker. Som krig. Då blir jag rädd efteråt. Ibland tänker jag på Sven Otto Littorin och de andra döskallarna. Då blir jag ännu mer rädd, för borgarna är närmare än krig.

Ganska ofta tänker jag på resor, på sådana jag gjort och på sådana jag vill göra. Idag tänkte jag på en kväll jag spenderade i Warszawa, det är Polens huvudstad det.

Det var i oktober 2003 och jag tågluffade i sällskap av en liten musikmaskin och två nävar tobak och därför satt jag mol allena på en bar i Warszawa och rullade tummarna.

När jag skulle gå för kvällen sprang bartendern ikapp mig och gav mig en lapp. Jag hade köpt öl av honom och inte pratat mer med än vad som krävs för en ölbeställning.


Jag förklarade för honom att jag inte var homosexualitet, men att det var en fin lapp och smickrande. Så han fick en kram och sen var det hej då.

Så idag har jag alltså tänkt på polska män som är homosexualitet, min empiriska undersökning med en person visar på att de kan ragga på ett gentlemannamässigt vis. Tyskarna däremot kör med ett plötsligt och stadigt nackgrepp och sen har man en sträv gubbtunga mot gomseglet. Då får man sätta ner foten jävligt ordentligt och säga Aber nein, för helvete!

Polen – Tyskland 1-0.

2003 fanns inte internet, därför plitade jag ner lite funderingar på vanligt svenskt bonnpapper den där resan. Det är mycket snack om att det dricks smidig och enkel lageröl och i Österrike sågar jag en pianobarssångerska för att hon inte kör Nick Caves Mercy Seat när man snällt ber om det.

11/10 Český Krumlov
”I Tjeckien verkar det vanligt vid restaurangbesök att mannen hjälper kvinnan av med jackan och drar ut stolen etc. Är de tjeckiska kvinnorna hjälplösa?”

Jag var så himla jämställdhetsmedveten redan 2003. Det kommer bli något stort av mig en gråmulen tisdag i februari med snålblåst och skoskav och matkassarna arbetar sig in handflatorna och sen går båda kassjävlarna sönder samtidigt mitt på övergångstället i rusningstrafik.

Men dit är det långt och först ska jag titta på fopoll.

2 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Titta gärna på foboll, Wayne. Men, men, men... internet fanns 1995. Om inte tidigare.

Krisse sa...

Herregud, en sån IT-nördig kommentar.