onsdag, mars 03, 2010

Trying to find a home

Hej Internet!
Jag har hört att du är bra på att förmedla kontakter och att du tittar dig själv i spegeln varje morgon och tänker – Jag är så jävla social!

Bra.

Nu är det såhär att jag behöver boende i Stockholm. Kan du hjälpa mig med det? Jag är en enkel man som mest vill ha tak över flinten och rinnande vatten. Så mina primära krav lyder helt naturligt:
- Maxhyra på 5000 kronor.
- Ungefär 50 kvadrat.
- Öppen spis.
- Högt i tak.
- Rent.
- Centralt.
- Nära till Systembolaget.

Kan du hjälpa mig att ordna det? Jag planerar att flytta in i september. När jag har kikat runt lite i en papperstidning som heter Dagens Nyheter så verkar alla lägenheter se likadana ut. Det är väldigt vitt och så. Varför? Kan man egentligen inte bara använda samma bild till alla lägenheter och ändra lite i texten?
Jag behöver förresten inte bo på Södermalm och heja på Hammarby och tycka att Carmen är landets hetaste krog, för det har jag fått lära mig att halva Sundsvall redan gör.

Sen undrar jag om jag måste bli lite cool om kulturella saker, kan jag fortfarande säga att världshistoriens bästa filmscen är när Kim Anderzon visar kärlekstriangeln i Göta Kanal? Eller måste jag börja referera till Herzog, Fassbinder, Kurosawa eller Kaurismäki?

Nåväl. Jag skulle vara tacksam om du ville svara.

Kram
/Wayne Nilsson

Ps- Alltså, klartext: Jag söker en lägenhet i Stockholm, har du en själv eller har kontakter så hör gärna av dig. Jag är skötsam samt rök- och djurfri.

9 kommentarer:

E sa...

jag tror det föll redan på max 5000kr i hyra. tyvärr. här i stora staden måste vi vara fullskitna av pengar för att inte behöva bo under en hög med gårdagens Metro.

Wayne sa...

E: Jo, det där med 5000 kr förstår jag också. Men va fan liksom.

Louise sa...

Härligt att du äntligen ska flytta närmare mig! (det är väl därför du flyttar?) Jag är också på desperat lägenhetsjakt, att bli hemlös känns inte som ett trevligt alternativ. Var nog bara det jag tänkte säga .. Lycka till :)

Anonym sa...

www.fixakontraktet.se
öppen spis och hyra under 5000 kr kan bli himla svårt.

Wayne sa...

Louise: Ungefär så. Och lycka till själv.

Anonym: Tack för länken. Och kraven är inte riktigt att ta på allvar. Väggar och tak duger, gärna ett fönster också.

wettexvärlden sa...

Lillebror har ju flyttat ut så du kan bo i hans rum. Vi kan lösa korsord tillsammans och titta på På spåret.
Kan inte Skåne gå lika bra?

Mamma Rhu sa...

Kraven är inte orimmliga. Frågan är bara om du vill bo ensam i din lya ?
Min lägenhet kostar visserligen om du vill ha den. Men inte så mycket. Den kostar ca 4000kr inkl lån. Den är ljus och fin, men inte vit. Den är lite större, den är 80kvm. Inte centralt, men bara 15min till stan. Å så har du mälaren att bada i här. Nära ica, systemet finns lite längre bort, men bara 5 minuter. Ingen öppen spis, men grillplats på gården.. Högt i tak ? Alltså, ganska standard här.. Rent, jo, självklart, det är väl upp till dig ?? Ja, ja, hör av dig om du är intresserad.. Fast.. Jag ser helst att du flyttar in nu, inte i september.. ;)

Hank sa...

All heder åt att du numera kan titulera dig rökfri. Men vad ska det egentligen bli av dig om du försvinner till hufvudstaden..

Ska vi behöva läsa om vegetarisk sushi, feng shui, botoxinjektioner eller att du rentav röstar på Maud Olofsson, här på bloggen?!! Jag oroar mig.

Ta även i beaktning att det i genomsnitt sker 286 styckmord/dag i Stockholms tunnelbanesystem*. Vad ska ske, Wayne? Vad ska ske?! Ack ve..*Källa: Gemene landsortsbo.

Wayne sa...

Trasan: Det låter trevligt, men Skåne är åt fel håll. Men tack för erbjudandet.

Mamma Rhu: Det låter trevligt, dock är inte ett köp aktuellt just nu.

Hank: Du oroar dig med all rätt, det kan mycket väl gå helt och helvete.