måndag, mars 22, 2010

AF607105

Kvinnan som utger sig för att vara min mor fyllde år i går.

Det glömde jag bort, ty det var körigt med bokläsning om Mussolini och kvalseriehockey på tv och allt annat viktigt som man ska hinna med. Jag väljer dock att inte ta något ansvar för det inträffade, det är min systers fel. Hon är i utlandet och dricker öl och snorklar hon, jojo, och här är jag och dör i snöstorm. Det är hennes skyldighet att hålla koll på sånt där, oavsett om hon är hemma eller på nån strand med kackerlackor. Och hon kunde väl fan ha sagt något när vi talades vid telefonledes under gårdagen kan tyckas. Det här ska hon få fan för när hon kommer hem.

Men eftersom jag är världens bästa barn blev kvinnan som utger sig för att vara min mor glad även om jag ringde en dag för sent. Det är den inverkan jag oftast har på folk. Så är det.

Jag har nästan haft födelsedag själv idag, för jag har fått presenter av Peachy. Kläder – en skjorta och en kofta. Det var väldigt snällt av henne. Hennes karl var nog delaktig på nåt hörn också, han är en sån där fashionista och är inköpschef på en stor butikskedja. Han är i Amerika eller Asien ungefär varje vecka och går nog på basarer och handlar med kryddor och har sandaler på sig. Det är nog sånt man gör när man handlar med kläder.

De ska gifta sig, Peachy och fashionistan. Då är jag såklart bjuden, jag är bjuden på nästan alla bröllop. Ett förra året, och ett nu. Hotty ska vara tärna. Det brydde jag mig inte om först, verkade vara ett okej val.

Men när jag ringde henne för nån vecka sen och frågade om jag kunde dela hotellrum med henne och hennes man, Hårbollen, fick jag till svar de redan bokat.
Och då tänkte du inte på mig, frågade jag.
Men va fan, jag var full när jag bokade.

Jaha ja. Jag kan väl förstå om de vill ha ett eget rum, det ska väl säkert nuppas eller nåt. Det jag undrar mer över är hennes lämplighet som tärna. Hon kommer säkert vara packad i kyrkan den jäveln. Kanske är det så att jag borde ta hennes plats för lite mer värdighet i kyrkan.

Nåväl, Peachy har i alla fall jättemånga poäng på vänskapsstatusen. Hotty ligger helt klart på minus och jag får väl sova i en skogsdunge eller i ett tält.

Hej då.

4 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Du
glömde
din
mammas
födelsedag.

Spöstraff.

Classe sa...

Du är fruktaqnsvärt begåvad!
Det tillhör begåvade människors rätt att glömma födelsedagar.

Det är därför jag aldrig kommer ihåg när någon av mina föräldrad, vänner eller släktingar såg dagens ljus.

Wayne sa...

Mona:
K
Ä
F
T
E
N
!
!
!
!

Classe: Tack för fina ord och stöd.

Anonym sa...

Det ordnar sig. Dom har fina gräsmattor utanför pensionatet & min syster har en vacker hals.../P