tisdag, mars 30, 2010

Shaman's blues

Orkidé. Så luktar mitt nya tvättmedel. Om det verkligen luktar orkidé eller inte är jag inte rätt människa att svara på, hade lika gärna kunnat stå ros eller tulpan eller talgboll, men det är lila och doftar fint. Så det var jag lite nöjd med ett tag när jag gick runt och gnolade på en god gammal visa som handlar om Nicke Lilltroll.

Jag var inte lika nöjd när jag nån minut senare hällde flytande margarin istället för den flytande orkidén i diskhon. Men det tog jag med ett glatt och porlande skratt. Sån är jag, så himla härlig.

Något som däremot inte framkallar tonårsfnitter är mina skavda hälsenor.


1, All världens samlade smärta komprimerad på en liten yta på just min kropp
2, Svullnader, förmodligen rabiessvullnader

Det såriga har funnits sedan i fredags då jag gick ungefär 100 meter i mina nya skor. Svullnaderna, som blev lite blyga vid fotograferingen, dök upp under gårdagen. Jag misstänker alltså att det är rabies. Någon riktig grund för den diagnosen finns väl egentligen inte, men samtidigt är inte motsatsen bevisad så i nuläget är det rabiessvullnader.

Jag kan i alla fall knappt gå, vilket oroar mig lite eftersom jag snart ska på Fat Camp i tio veckor. Jag ska försöka smörja in svullnaderna med timjan, rosmarin eller salvia som känns läkande.

Men de där hokuspokussakerna finns inte i skafferiet, får väl sno ihop nåt häxbrygdsaktigt med salt, peppar och kranvatten. Eventuellt en tesked senap och en rejäl handpåläggning på det också.

Det är i nödsituationer som dessa jag fan ångrar att det inte lyssnades ordentligt på hemkunskapslektionerna, då hade den lille shamanen eller nåjden inom en kommit fram på nolltid och man hade kopplat av med en femma afghan hamrat lite lojt på nån genuin urtidstrumma från Rusta intill lägerelden vid det här laget.

Jaja, jag ska lägga mig på soffan nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spruta på lite alsolsprit, badda runtom och sätt på ett plåster. Och ställ de nya skorna i skohyllan.

Jocke Cramplund sa...

Jag lägger mina besparingar på att senap kommer att göra någon slags nytta.

Anonym sa...

Lilla gubben...det finns jättebra skavsårsplåster på apoteket. Jag tror de heter Compeed eller nå´t ditåt. De funkar faktiskt!

Kram, Helena m tre (snart fyra..)

Cattis sa...

hmmm, jag har förmodligen nåt fel på mina astigmatiska ögon, ja just det. astigmatism (med en stor reservation för stavningen, ids inte kolla) är ju ett fel. hursomhelst. när jag ser detta hära fotot så ser jag bara din hals och så har du ritat dit ett halsband. håret är bara så konstigt och halsen så smal. inte hår - skägg. kanske.