fredag, mars 12, 2010

I have always been here before

Om några veckor är det påsk. Vet ni inte varför det firas påsk får ni googla, men lite kortfattat innebär det att Jesus dog för våra synders skull. Våra är i det här fallet människor som levde för flera tusen år sedan och det känns lite långsökt att vi som inte hade ett dugg med saken att göra ska behöva gå runt och ha dåligt samvete över det. Men så är det. Jesus dog och må det fanskap som tallar på sig själv eller nån annan på långfredagen bli ordentligt värmd i helvetet.

Nåväl, i slutändan handlar allt ändå om frosseri och konsumtion nuförtiden. Det är väl inte längre nån jävel förutom Kickens parfymerade kärring som bryr sig om att Jesus spökar varje år.

Eftersom jag oftast är ganska snäll, jag påminner lite om han den där särkmannen ibland, ska ni läsare få en påskpresent i form av ett påskbrev. Jag delar med mig av det i tid så att ni hinner skriva ut det till påsk, sen är det bara att fylla i mottagare och avsändare. Till exempel:
Glad påsk: Plastmorfar
Önskar: Johan (Lisa och Kristers sladdis)

Det går givetvis bra att skicka påskbrevet elektroniskt också, via e-mail. Att göra saker elektronsikt är modernt. Som att lägga till klasskamrater man inte pratar med på vänlistan på Facebook. Dagen efter (i verkligheten) kan man fortsätta behandla den tillagda skolkamraten som luft, för det är ändå bara ett kukhövdat skräp till människa – men det ser ju bra ut på Internet.

Påskbrevet passar ypperligt till curlande föräldrar, gör det enkelt för ungarna och skriv ut skiten och måla två prickar med kajalpennan och släng en klick rouge på kinderna så kan de gå gata upp och ner sen som små giriga gödgrisar.

Jo, jag funderar på att starta kurser i barnuppfostran. Fundamentet kommer vara sunt förnuft, en bristvara.

Ska jag vara lite självkritisk gällande bilden så blev inte påskharen speciellt bra, överviktig och med en släng av nån slags neurosedynskada. Påskharen känns inte alls naturtrogen faktiskt. Jaja, det får ni ha överseende med.

Varsågoda och ha en fin helg!

PS - Haren håller i en kvast, ingen pizzaspade.
6 kommentarer:

Elin, relativt nytillkommen läsare sa...

*garvar järnet* hahahaha, det där kortet kommer användas fitigt hos oss!

absolutlennart sa...

Ja, jävlar. Det kallar jag ett påskkort! Du är ett föredöme, Wayne.

Wayne sa...

Elin: Välkommen och tack.

Lennart: Ja, visst är jag!

Anonym sa...

Underbart påskkort, men vad står det högst upp på korset?

rikard

Estelle sa...

Ha ha! Det var ett fiint kort!
Väldigt stort kycklingägg...tror banne mig att både haren och kycklingen är stora nog att hjälpa jesus ner i från korset ;)

sara sa...

wow, det är är din bästa konst hittills. och jag är inte ens ironisk.