fredag, mars 05, 2010

Let it snow! Let it snow! Let it snow!

Kom till universitetet kl. 08.15. Lämnade platsen cirka 90 minuter senare, med en hel dag i mitt sköte. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera min nyvunna frihet, förutom att den inte skulle ägnas åt pluggande. Som student ska man fan inte behöva plugga mer än 20 timmar per månad, och då bara i anslutning till nån tenta. Resten av tiden ska gå till att klaga på ekonomin och allt annat som går att klaga på. Studenter är dumma i huvet.

Jag fick i alla fall ett plötsligt sug efter att arbeta med kroppen, ta några ärliga handtag för en gångs skull. Det vore något det, anstränga sig och bli svettig. Att få skotta snö vore det ultimata, gärna ihop med andra män – som ett lag, jag är en lagarbetare fick jag reda på tidigare i veckan. Få ha underställ som inte är tvättat på några månader och Helly Hansen-jacka och sån där keps med öronlappar och tävla med de andra männen om vem som kan dra de mest sexistiska skämten och prata sport (riktig sport, i lag och med boll) och skotta utav bara helvete. Fast jobbar man kommunalt räcker det med att en skottar och de andra tittar på, jag hade lätt kunnat ta på mig skottningsrollen.

Men jag hade inga män att skotta med. Och jag har ingen spade eller skyffel heller. Och ingen yta att ansvara för, att bara gå ut skotta på måfå i nån parkjävel kan man inte göra för då tittar folk konstigt på en.

Så jag åkte hem och städade istället. Hallejävlalujah!

Jag blir alltid väldigt svettig av att dammsuga. Oavsett årstid och klädsel så räcker det egentligen att titta en kort stund på den lilla sugapparaten för att det ska börja klibba vid ryggslutet.

Och så satte jag ihop en laga mat och ta ett glas vin-spellista. De aktiviteterna ska jag ägna mig åt nu.  Sen ska jag kramas. Ha en cool helg.

4 kommentarer:

Joakim sa...

En mycket fin lista kamrat.

Single Mother By Choice sa...

fantastisk. Jag lånar den när jag städar i morrn :)

Wayne sa...

Jocke: Tack för det min vän. Om en vecka ses vi. *längtar*

Single: Det gör du rätt i, och tack för att du har god smak.

Single Mother By Choice sa...

Du tappade mig lite på Electric six och Dead Kennedys men överlag så ;)