torsdag, mars 04, 2010

No more hot dogs

Dagens middagstips: grillkorv och strips

För en person.

Gör så här: Börja med att yra runt och leta efter dina långkalsonger, för utan långkalsonger kan man lätt bli liggandes i en snödriva och ingen hittar en förrän tussilagon står i blom. Och det skulle säkert vara väldigt tråkigt att ligga där så länge utan vatten och bröd och bara rulla tummarna.  Säg gärna ord som man inte får säga i kyrkan, det går bättre att leta då.

När du är klar med alla synonymer till framstjärt hittar du givetvis långkalsongerna, de hade gömt sig lite under ett par byxor. Långkalsonger kan vara sluga ibland.

Ge dig ut på en promenad, cirka en timme. Få lite ont i benhinnorna eller vad det är, kan vara hälsenorna också, men det gör mest ont i smalbenen. Tänk att ingen dag går smärtfri genom livet. Var desto mer nöjd med dina nya hörlurar till din lilla musikmaskin – Jag är ett vandrande diskotek, kan du tänka när du går förbi tanten med den tråkiga hunden.

Fortsätt sedan till mataffären. Där börjar du fundera på vad du ska äta. Att spontanshoppa mat är coolt, inköpslistor är för de trötta och gamla. Fundera en kort stund på att äta något med brieost. Eftersom kylan verkar hålla i sig kan det vara bra med brieost som direkt lägger sig som en skyddande kokong runt hjärtat. Man ska vara rädd om hjärtat.

Bestäm dig sedan för den bästa maträtten i hela världen, efter korv med bröd: grillkorv och strips. Avokado, skaldjur, sushi och annan vuxenmat i all ära – grillkorv och strips är det enda en modern människa behöver i matväg.

Rafsa ner sakerna i varukorgen och betala och småspring sedan hemåt med en triumferande min i ditt lilla, lilla ansikte.

Sätt på ugnen på ungefär 200 grader. Fundera en snabbis på hur varmt 200 grader egentligen är, dra slutsatsen att det förmodligen inte är lika varmt som 800 grader men säkert ganska varmt ändå. Titta lite på ugnen. Fördela sedan stripsen, ungefär en och en halv näve mängdmässigt, på en plåt och kasta sedan in kalaset i ugnen.

Skär upp rödlök och tomat och kalla det för sallad. Ringla lite olivolja över om du känner för att vara trendig, men det behöver man inte vara.

Brassa på korvarna i en teflonpanna. Fundera på om det kan finnas asbest i teflon men avfärda det hela som trams (hör den gamle försvarsministern Anders Björcks röst eka i ditt tomma huvud).

Förhoppningsvis är korvarna och stripsen klara samtidigt, timing är ett jävla gissel när det gäller matlagning.

Krydda med senap. Ketchup är för barn och kärringar, glöm aldrig det. Drick ett väldigt stort glas lättmjölk till, mjölk är livets dryck.

Hetsät och var klar på några minuter, ungefär sex och en halv. Luta dig tillbaka i soffan, titta på din mage. Argumentera tyst för dig själv om att begynnande bukfetma är lika med begynnande pondus. Känn dig lite tjock ändå. Och mätt på ett obehagligt sätt.

Smaklig måltid. 

6 kommentarer:

B sa...

Du är som vanligt helt enkelt bäst på att få till det. Ja, kanske inte det... vad vet väl jag om det, men DET. Du har DET!

Roger sa...

Jag skrattade och drog i mina lite väl långa polisonger (kul ord förresten) när jag läste inlägget så nu har jag lockiga pollisar?!

Det är ditt fel W! Fan.

E sa...

jag känner igen mig i dina snabba associationer. men jag har adhd, vad har du för bokstavskombination? ;)

Anonym sa...

Grillkorv och strips. Precis vad jag åt. Vill man slippa brassa teflon och få stekos så slänger man in korvarna ovanpå stripsen sista fem minutrarna.
Så blir de klara samtidigt också.
Imponerad dock av din sallad, det hade inte jag någon..

Anonym sa...

fan vad sugen jag blev på grillkorv och pommes nu :(

Wayne sa...

B: Tack så mycket, du är som vanligt snäll du.

Roger: Vilka lycka med polisonger, det vill jag också ha nu bara för det.

E: Jag har tyvärr inga, inga kända iaf.

Anonym 1: Fan va smart med slangarna i ugnen! Tack för tipset.

Anonym 2: Såja, det är lätt ordnat.