söndag, februari 15, 2009

Public enemy #1

Idag har jag varit med om en mycket olustig händelse. När söndagspannkakorna skulle avnjutas tillsammans med ett stort glas mjölk vållade jordgubbssyltsburken ett stort obehag. Det tog säkert tre minuter att få upp burken. Under tiden hanns det med att skrikas den fula ordvarianten av snippa vid ett flertal tillfällen. Att skölja ner fyra Ipren med två folköl snabbt som fan för att sedan lägga sig på hallgolvet och invänta liemannen kändes också under en period som ett rimligt alternativ. Nu vill jag varna allmänheten. Det är ICA:s egen jordgubbssylt det handlar om så tänk dig för innan du är dumsnål nästa gång.

Jag har kontaktat media. Aftonbladet lät väldigt intresserade av nyheten. Journalisten jag pratade med sa att det var ett jättescoop. Läsarna har tydligen tröttnat på någon konflikt i Gaza som ingen riktigt kommer ihåg vad den handlar om från första början och bränder i Australien. – Äntligen något som berör, sa journalisten. Jag kan se artikeln framför mig:
Wayne, 27, kunde inte öppna syltburk från ICA – maten kallnade – Jag känner mig ledsen, besviken och kränkt. Hur ska man kunna lita på någon igen?

På den tillhörande bilden vore det fint med en snorig unge i famnen för bättre effekt när jag tittar in i kameran med rödgråtna ögon. Men det där styr nog Aftonbladet på något sätt. De har säkert statister i varierande åldrar i en källare någonstans.TV4 lät också intresserade men kunde inte lova något. De var mitt uppe i ett inslag om en gravid tolvårig pojke med medfött hjärtfel och glutenallergi.

Nu ska det lyssnas på Roky Erickson. Hade jag varit fyra år yngre hade jag sprungit runt och skrikit ”Fuckin love ya Roky!!!!”. Nu nöjer jag mig med att sitta i fåtöljen och digga lite nonchalant. Om taktkänsla funnits hade jag nog stampat lite med foten också. Men det ger jag fan i. Fast ett okontrollerat luftgitarrsolo kan det nog bli.

2 kommentarer:

Toyota Camry sa...

när man beklagar sig i kvällisarna är det viktigt att man, förutom att se rödgråten, glåmig och jävlig ut, sitta framför ett fult köksbord i furu iklädd en urtvättad tröja och kanske med en kopp kaffe framför sig...eller nej, förresten, där ska ju syltburken (eller vad det nu kan vara för ting) stå. Ska banne mig ringa Aftonbladet och rasa över nåt sen. Men det är klart, det var ju nån slags musiktävling på televisionen igår så det kanske inte finns plats för den lilla medborgaren i media...

Wayne sa...

Toyota: Du har givetvis rätt i allt du skriver. Och rasa borde du, det rasas alldeles för lite nu när allsången inte är igång.