söndag, maj 04, 2008

Devil behind that bush

Han satt fastklamrad vid granstammen, barken trängde in genom hans hud och risporna i hans armar som uppstått vid klättringen i trädet fylldes med svett. Det sved. Någonstans i det omgivande mörkret visste han att det lurade.
Odjuret.
Tankarna flög runt i hans huvud, att det skulle sluta så här. Att dö i en grantopp på flykt från besten hade inte varit planerat. Kroppen värkte, hjärtat värkte.
Plötsligt byttes smärtan ut mot skräck och genuin rädsla när han hörde hur buskarna på marken forcerades. Ekorrar och rävungar yrde runt. Grenar bröts.
En kraftig vind blåste upp, trädkronorna vek undan och månens nakna sken blottade marken. Han såg det nu, odjuret, vars bestialiska saliv droppade mot och eroderade jorden. Han såg ögonen som fyllda med glöd och mord stirrade emot honom. Kalla kårar smekte infernaliskt hans rygg när han krampaktigt tryckte sig hårdare runt granstammen. Barren som i vanliga fall hade irriterat honom innanför tröjan märkte han inte av.
Han tittade skräckslaget mot hydran, försökte förstå. Försökte känna igen denna ulv i fårakläder, kamouflerad med smycken, mascara och någon billig parfym inköpt på en flygplats i ett främmande land. Han försökte känna igen det där som han en gång förälskat sig i. Den där sommarnatten utanför folkparkens hägn då två människor förenats i ett ömt och erotiskt samspel.
Nu fanns ingenting kvar.
Det enda som återstod i hans flickväns ögon var raseri och ändlöst hat.
Han funderade kort över hur märkligt livet kunde te sig. Att en kort och ärlig kommentar om hur de där jeansen satt kunde förvandla en idyllisk tillvaro till ett helvete.
Gutturala läten och hjärtskärande primalskrik hördes från marken.
- Ta dig samman kvinna, vädjade han.
- Inte förrän du kommer ner, ditt fega jävla svin.
- Är jag feg? Hur många andra män har du mött som steker ägg och bacon i bar överkropp?
- Vad har det med saken att göra?
- Att det gör jävligt ont med allt stekflott som flyger omkring. Så kalla mig inte feg!
-En riktig karl hade i så fall stekt i bar underkropp. Att du aldrig kan vara en riktig karl och ta lite risker någon gång.
- Att vara med en ytterst labil kvinna är ju en risk i sig.

Tystnad uppstod för en stund men bröts abrupt när granstammen knakade till och gav vika. Dödsångest for genom hans kropp när han föll, trots det hoppades han ändå på att fallet skulle ta hans liv. Istället för att få hjärta och tarmar utslitna av flickvännens klor. Likt en film passerade livet revy, det var en trist visning.
Han såg ljuset i slutet av tunneln och sträckte sig mot det.
Och nådde sängbordslampan.
Bredvid honom i sängen satt flickvännen och log. Hon smekte hans kind med en ömtålig hand, sa god morgon och undrade sedan vad han tyckte om de nya jeansen och hur hennes rumpa framstod i dem. I sitt omtöcknade sinne gjorde han en snabb konsekvensanalys och kom fram till att det där med att ärlighet varar längst bara var skitsnack.

Inga kommentarer: