söndag, oktober 31, 2010

The return of darkness and evil

Okej, jag ljög för några veckor sedan, det gjorde jag. Det är idag vi ändrar tid, inget annat. Men sången sjunger vi ändå.

Nu är sommaren slut
och det är för kallt att gå ut
Låt oss bära in
altanen som är så fin(n)

När vi burit tillbaka
kan vi vara inne och baka en fin höstlövskaka
som inte ditt sommarknull får smaka
Du vet han från Simrishamn
som pratade som ett lamm

Man får sjunga med vilken melodi man vill, det är det som är så himla fiffigt. Varför vi ändrar tiden är lite oklart. Men förmodligen har det nåt med månens dragningskraft att göra, precis som menstruation.

Nåväl. Igår skrev jag en salstenta, det är också ett jävla lördagsnöje. Dålig luft och en tjej som köpt upp halva Mellansveriges lösgodislager störde mig en aning.

Jag har svårt att förstå hur man orkar sitta och trycka i sig en jävla massa godis klockan 9 på morgonen, men samtidigt är det så mycket jag inte förstår här i världen.

På tentan kunde jag lite om mycket men inget extraordinärt bra. Det är tyvärr så jag arbetar i största allmänhet. Inga specialkunskaper alls, inga fördjupande kunskaper, bara försiktiga skrap på en glättig yta där fingrarna tillslut bara smeker av lättja.

Skulle någon av mina vänner vara med i det där tv-programmet med svärmorsdrömmen som har lockigt hår och pillemarisk blick behöver jag knappast sitta med telefonen i näven och vänta på att bli uppringd för att hjälpa till.

Fast det gör inte så mycket, alla kan inte vara orakel som poeten som turnerar med Wayne Hussey för tillfället.

En söndag som denna tänker jag spendera med ett korsord och radiosporten. Sen ska jag möta Varulven och ta en eller flera öl och prata barnvagnar och skivor, sen ska vi till Klubben och lyssna på sån där djävulsdyrkarochätakattungarmusik som tycker att Gud är en jävla kärring och varje morgon tänker de nog – Satan är bäst, ingen protest.

Jag räknar i alla fall med ett jävla ös på scenen. Själv kommer jag hänga längst bak i lokalen och luta mig mot baren. Så är det när man snart fyller 30, står man rakt upp och ner längre än en kvart börjar ryggen gnälla – med en mycket molande värk som följd.

2 kommentarer:

everydayfireworks sa...

Det är jobbigt med stel rygg, men det är samtidigt lite läckert, ungefär som läsglasögon. Efter 35 inser man förresten också att rullator borde vara det nya svarta.

Wayne sa...

Okej då, det kanske är klokt att intala sig att det är läckert.