torsdag, oktober 07, 2010

Bible and bird

Jag orkar inte mer, jag ger upp nu. Att bli motarbetad av Nobelkommittén hela jävla tiden tar på krafterna. Jag skyller på borgarna. Och på den nya Hårrass.

Allt jag ville var att pricka in rätt pristagare och bli kallad för Oraklet från Grängesberg och få en törnekrans eller en liten träplakett eller nåt. Bara nåt.
Att jag inte kommer från Grängesberg är för övrigt inte relevant.

Jävla vargjävel till att få pris.

Jaja, jag får glädja mig åt att jag köpt talgbollar som jag ska tejpa upp utanför köksfönstret. Gud vad jag visualiserar att sitta vid köksbordet en lördagsmorgon och lyssna på Ring så spelar vi och lösa korsord och titta på när domherrarna eller blåmesarna eller vad det nu blir pickar i sig talg utanför fönstret med gnistrande vintersol och frost i bakgrunden. Kanske de vinkar med sina små vingar åt mig för att tacka för maten.

Men om borgarna får bestämma blir det väl Mix Megapol och regn och lera och dis hela jävla vintern och de redan välgödda kråk- och skatjävlarna tar min talg, de som ändå inte behöver den men tar bara därför att.

Förresten, finns det någon oskriven regel för när talgbollarna får sättas upp? Typ, inte före den första frosten eller innan den andra tisdagen i november eller innan man motat Olle i grind eller räven raskat över isen?

Varför har räven så bråttom förresten? Isen kanske smälter, det är nog töväder. Så är det kanske.

Äh, fuck it, jag sätter väl upp mina talgbollar precis när jag vill och räven är stor nog att klara sig själv. Men först ska jag björna.

Hej då.

1 kommentar:

Lennart Pettersson sa...

Välskrivet, roligt och innan nästa års nobelpris i litteratur diskuteras på Den Gyldene Freden med punsch och ärtsoppa i magen, måste det till lite lobbying. Det du helst vill höra är väl Gert Fylking skalla: "Äntligen!"