måndag, november 01, 2010

Protect ya neck

Veckans djur: giraff

Giraffen bor i ett land som heter Afrika och kännetecknas främst av att den har små horn på sitt huvud. Kanske är det värt att nämna att det också är det högsta djuret i hela världen och kan bli så lång som 5,5 meter. Det är mycket högare (ja, det heter så) än världens längsta människa det.

(Världens längsta människa står förresten uppstoppad på en gata i Köpenhamn utanför ett museum, där står den jäveln i ur och skur och ser ner på alla svenska pysslingar som är framme och pillar honom i skrevet – för att det är så crazy och man är ju ändå på möhippa i utlandet och då är det fan inte mer än rätt att man får gå fram och riva okända män på ballen)

Precis som alla andra däggdjur har giraffen sju stycken nackkotor, men det spektakulära med giraffen är att de sju kotorna är väldigt stora och fördelas på omkring två meter hals. Svanar och strutsar har också långa halsar men de lägger ägg. Eftersom giraffens hals är så lång är det problematiskt att transportera blod till hjärnan. Men det har evolutionen, eller Gud, löst genom ett väldigt stort hjärta på giraffen. Tolv kilo väger det och pumpar runt omkring 60 liter blod i minuten.

Giraffen har fyra ben och kan springa fort som fan. Savannens blixt kallas den kanske bland de andra djuren, le blix de savan säger nog djuren i de forna franska kolonierna. Eftersom den inte har några händer att äta med får giraffen använda tungan som är stark och muskulös och 45 cm lång. Där ligger Gene Simmons i lä. Kiss är för övrigt ett jävla skitband. Med hjälp av tungan äter den blad från akacior och andra träd som det bor löv på.

Och det är mest ätning som giraffen fokuserar på när den är vaken. I övrigt lever de ensamma eller i flock och kommunicerar på en frekvensnivå som vi människor inte kan höra, de anser väl helt enkelt att vi inte har ett skit med vad de yrar om att göra. Klokt av girafferna.

En giraff kan bli 25 år gammal, alltså passerar de inte den magiska rockstjärnegränsen på 27 – Live fast, die young, tänker den. Ganska ofta vill lejon, leoparder och vildhundar jiddra med giraffen men då slår den tillbaka med framtassarna.

Grattis giraffen till Veckans djur. Utmärkelsen får du för att du ser så himla konstig ut, lite skönt fulsnygg sådär.

3 kommentarer:

Kemimannen sa...

Det var ett jävla bra inlägg må jag säga.

Anonym sa...

Hörruduru, hur går det med tappa-fläsket-tävlingen? Det har varit lite tyst om det på sistone tycker jag ;)

Wayne sa...

Kemimannen: Tack ska du ha.

Anonym: Skit i det du.