tisdag, oktober 19, 2010

Hair of the dog

”Man är aldrig äldre än vad man gör sig till”
”Ung i hjärtat, ung i sinnet”
”Surt, sa räven om rönnbären”

Kloka ord. Starka ord. Ord som berör och förändrar.

Det är nog Nalle Puh som kommit på allt det där kan tänkas, nu sitter han väl och smörjer isterbuken med honung som han köpt för intäkterna från citatböckerna.

- Du Annemarie, jag läste nåt så bra i en bok av Nalle Puh – en fitta, en spann, det är tur vi har varann. Det är så himla tänkvärt egentligen.

Men oavsett vad Nalle Puh säger och hur ung man än känner sig när man pallar två äpplen går det inte att förneka att åren drar på. Det mentala förändras.

Man blir ängslig och vågar inte cykla utan att hålla händerna på styret längre. Man blir ängslig när man ser en ungdom med en skateboard två kvarter bort och då blir man orolig för våld och går hem igen. Rädd för att få på ballen. Rädd för att få käka grus.

Det är ungefär det som händer med det mentala. Förutom att det som gjorde en sömnlös i ungdomen – Kommissarie Rex, Kvinnofängelset och Hunter – har bytts ut mot en nattlig jävla vånda om jobb och ekonomi och vilken skjorta man ska ha på sig dagen efter.

Det var enklare förr när de där som gjorde en, och därför gjorde allt åt en, skötte allt. Det var bara att bli väckt och bli tvångsmatad och klädd och körd till dagis och där lallade man omkring under dagen och slickade på lyktstolpar och sen blev man hämtad och fick middag och sen ramla och bränna sig på heltäckningsmattan när man skulle sladda in framför tv:n till Björnes Magasin och få äta en frukt och sen kom de gudomliga skaparna och jagade bort Karius och Baktus och sen kom John Blund och sänkte en med kloroformtrasan och då vart det liksom natta.

Nu kanske du som läsare väntar på en klargörande poäng och avlutning? Att jag ska knyta ihop säcken?

Men nej.

Jag ville bara meddela att jag ska dra mig in till badrumsspegeln och rycka hårstrån som växer ut ur näsan och på örsnibbarna. De har liksom transplanterat sig själva från hjässan. Helt jävla gratis.

Kom och köp, kom och köp.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var vackert skrivet. Jag blev fick en vag känsla av sorg och längtan i mitt bröst.
/GP

Anonym sa...

Är det samma hår som försvinner från hjässan son nu kommer ut genom näsan? Har alltid undrat över det men förväntar mig inget svar. Själv ska jag också ägna mig åt grooming och tona över 40% grått hår (den exakta %-procentsatsen fick jag av den uppnosiga 20-åriga frisören utan att jag bett om det). //Gina

Anonym sa...

Love you :)

Wayne sa...

GP: Tack ska du ha. Men var inte ledsen nu.

Gina: Ja, det är precis samma hår. Grooming? Är inte det olagligt? Jaja, hoppas det blev bra i alla fall.

Anonym: Det är fint, tack ska du ha.

Anonym sa...

Du gör mig ung i minnet.