onsdag, oktober 27, 2010

Do they know it's christmas?

Det är snart jul. Om det är roligt eller inte kan ju de lärde tvista om så mycket de orkar. Det är en jämrans massa annonser om julbord hit och dit i alla fall. Fy fan va tråkigt.

Julbord.

Det räcker gott och väl med kvinnan som utger sig för att vara min mors mat på julafton och lite artigt restätande dagen efter (och hon lagar bättre mat än din mamma, så det är inte det som det handlar om).

Jag har i alla fall fått en inbjudan till en jullunch. En jullunch bör vara sämre än ett julbord. Förmodligen ingen sprit.

Nu ska man ju visserligen tänka på att det finns människor som inte kan äta sig mätta i världen och att det finns människor som inte är utrustade med förstånd och därför röstar på Sverigedemokraterna. Folk har det inte lätt med andra ord, man borde vara tacksam. Det borde man.

Men va fan. Jullunch liksom. Där ska man sitta och vara nöjd intill nån gravid småbarnsmamma som andas julmust och ägghalvor på en och gladeligen berättar hur hon sprack lite överallt vid förlossningen.

Och så ska man spela intresserad och nicka eftersom det är det som social kompetens går ut på.

Samtidigt ska man försöka vara nån gubbjävel till lags som gnäller på att det inte är som förr när herrgården utanför byn hade julbord och man fick åka häst och släde dit i snön och bondmoran hade rullat genuina köttbullar i armhålorna och det var grisfötter på faten och nytappat kalvblod i lerkrusen och Jesusbarnet gned sig i krubban som var byggd i naturlig storlek och utanför knuten lurade en liten jävla vätte som sysslade med hyss om den inte fick gröt.

Och då får man hålla med om att det minsann var bättre förr men ändå få gubben att inse att man bara sitter på en skabbig kinakrog och att det vore bäst för husfriden om han bara höll käft och istället skedade i sig av den danska massproducerade rödbetssalladen.

Nu kanske jag framstår som lite negativ. Men jag är bara egentligen lite kritisk till allt förbannat frossande och överflöd som det här julfirandet medför med klappar och knäck och skit.

Ett frossande och överflöd som jag själv bidrar till. Men ska man vara utrustad med någon sorts moral så är väl ändå dubbelmoralen den bästa. Jag röstar trots allt på sossarna.

Godnatt.

Inga kommentarer: