torsdag, november 04, 2010

King Tubby meets the rockers uptown

Det kom över 300 mail med olika svarsförslag till På spåret-tävlingen. Den som dock svarade rätt först var Urban Hellberg-Lindström med Istanbul. En mycket stark insats av Urban. Däremot har det setts som lite osportsligt att svara rätt så snabbt. Många har hört av sig och varit besvikna och som vanligt är alla kränkta.

TheLoom gjorde också en bra tävling. Bogey gjorde ungefär som man kunde förvänta sig av honom, och svarade således på fel fråga. Han trodde helt enkelt att vi skulle rösta fram Sveriges rövhål till stad och föreslog då Borås. Rätt, men ändå så fel av den gamle.

Nog om det.

Jag har tänkt på en sak, en sak som känns viktig. Ni vet sådana där teckenspråkstolkar som får vara med i en liten ruta när det är tv-program som har en stor samhällelig betydelse, som partiledar- eller riksdagsdebatter och Melodifestivalen, ja det vet ni nog.

Vem är det som kontrollerar att tolken tolkar korrekt under en direktsändning? Det måste ju finnas något slags övervakningssystem för det där kan man tycka.

För tänk om tolken tröttnar på teckna vidare när Mats Odell indirekt menar att det är den vita kristna kärnfamiljen som är överlägsen alla andra och istället börjar teckna personligt om att den lider sina helvetes kval huruvida det ska bli kyckling eller fisk till middag eller börjar dra anekdoter från semestern i somras när Lars och Monica introducerade boule eller får handtourettes och det hela slutar med en kavalkad av otäcka könsord.

Är det upp till tittarna själva att reagera om det händer? Eller finns det någon som basar över det hela? Eller litas det fullt ut på tolken? Tolken har nog säkert gått igenom några lämplighetstester förstås.

Jaja, idag passar det väl utmärkt med en låt om Hasse Majestät. För er som inte orkar lyssna så är slutsatsen av låten att kungen är en jävla skit och en jävla parasit. Fin gammal punk från Göteborg som undertecknad gick runt och gapade om på mellanstadiet. Hej då.


1 kommentar:

Jesper sa...

"handtourettes" hehehehehe...