onsdag, november 17, 2010

The weeping song

Eftersom jag är trve anser jag inte att Weeping song är den bästa låten med Nick Cave and the Bad Seeds. Vi som är trve tycker inte så. Men den är bra, jävligt bra.

Och videon – så enkel, så bra, så fantastisk. Den gör mig glad.

Tänk att få sitta i en eka med Blixa Bargeld och Nick Cave på ett åttonde världshav gjort av plastsäckar under en stor måne och dricka ur butelj (fantastiskt ord) eller mugg (mindre fantastiskt) och gunga med av bara farten.

Sitta mellan Blixa och Nick. Vägra ro förstås – Käften tyskjävel, jag får valkar i händerna, och nu sitter jag på kudden, jävla Crocodile dundee, för jag orkar inte få ont i stjärten av den hårda träbänken.

Vara cool förstås. Vara stursk efter nio buteljer. Vara morsk och fäkta med armarna mot Moby Dick när han kommer och ska bråka.

Känna att man har folk i ryggen med Blixa och Nick när man med koks i lasten närmar sig en ogästvänlig småbåtshamn. Kanske meta lite abborre eller fiska en krabba med hjälp av klädnypor och knäckta musslor som man lägger i en hink och tittar på en stund och försöker dia med buteljen i ena klon på ett hjärtligt vis.

Jaja, det jag ville säga är att det inte blir nån blogg idag, vi tittar på en video istället. Men det tycker ni är roligt, när det rör sig och låter och flimrar och så. Ja, det tycker ni är roligt, ni kan ropa och peka åt allt som händer. Gonatt.

4 kommentarer:

mikebike sa...

Underbart inlägg... ja, utan att vara ett inlägg då. åhh den låten och den videon. Jag tror att jag hört låten minst tusen gånger men är beredd att hålla med. det är nog inte den bästa ändå.

Självklart skulle man vägra ro.

Anonym sa...

Svårt det där med bästa låt. Så fort jag tror att mig bestämt mig kommer jag på en bättre. Håller mig till "jävligt bra låt", det här är en sån. Om jag satt i båten skulle jag ta på Blixas hår.

/Lisa

everydayfireworks sa...

Jag hoppas du har glömt någon eller några vokaler i trve?

Wayne sa...

Mikebike: Som sagt, inte den bästa, men jävligt bra.

Lisa: Man ska akta sig för att börja tjata om bästa låten, det blir så mycket ångest iblandat i processen. Jag vill också ta på hans hår. Jag vill vara kompis med Blixa.

Everyday: Nej. Det stavas så på internet. Om man är trve.