söndag, april 15, 2007

Evil thing

Det börjar bli sommar och jag gör som varje år. Brukar ge mig själv utegångsförbud mellan 08.30 och 23.45. Har lärt mig att det blir bäst så. Slippa hot om anmälan för ofredande och liknande.
Nog om det.

Var på besök hos käftis i fredags. Det vill säga tandläkaren. Men först fick jag träffa hygienisten eller systern eller vad de nu väljer att kalla sig. En spenslig och blid liten fröken var det. Hon började som vanligt med att ta några röntgenplåtar för att sedan följa upp med lite ondskefullt karvande. Inte så farligt, kände mig relativt lugn i sinnet. Förutom det vanliga tjatat om snus och cigaretter verkade det lugnt.

- Det ser bra ut förutom lite tandsten som jag måste ta bort. Använder du tandtråd?
- Jaja jag använder tandtråd regelbundet.
- Ok…men som sagt, jag måste ta bort tandstenen.

Hon verkade inte helt övertygad om mitt svar angående tandtråd. Sedan körde hon in en apparat i munnen på mig och hela huvet tjöt.

- Du verkar lite spänd, gör det ont?

- Men herregud, du kör en vinkelslip i käften på mig! Klart som fan att det gör ont!
- Försök att tänka på något annat så länge, det går ganska snabbt.
- Kan jag få något smärtstillande, typ morfin?
- Nej

Tänkte anklaga henne för att gå igång på att vara sadistisk. Att hon blev kåt av andra människors smärta. Men det gjorde jag inte. Försökte fokusera på vackra saker. Men tankarna återvände hela tiden till lidande och helvete.Efter en evighet när känseln i hela överkroppen var bortblåst och huvet skakade med samma intensitet som en betongborr plockade hon ut vinkelslipen ur min mun och sade med timid stämma

- Det här är Johanna, din tandläkare.

Jag började skratta lite och sade

- Skojigt, skicka in den riktiga tandläkaren nu istället så jag kan få gå härifrån snart.
- Vadå den riktiga? Jag är din riktiga tandläkare, lägg dig ned igen nu så vi kan börja.
- Men du är ju kvinna!
- Och!
- Ja, jag tvivlar på din kompetens! Ge mig en manlig läkare! En riktig! Jävla pajasfasoner.

De ville inte lyssna på mig så jag fick misstänksamt lägga mig igen. Men efter ett tag när Johanna hade den där lilla spegeln i munnen på mig började jag känna hennes bröst mot mitt huvud. Tryckte hon med flit? Jag började tycka mycket om min kvinnliga tandläkare och var nära att fråga om ett glas på lunchen när hon avbröt mina planer med

- Du den här visdomstanden alltså, den måste vi dra ut. Eftersom visdomstanden under redan är utdragen så har den övre inget att slitas mot.
- Men jag har ju inga problem med de där?
- Men du kommer få. Lika bra att ha det gjort innan.
- Alltså, innan ni började dra ut de där jävla visdomständerna visste jag knappt att de fanns. Men nu är de ett jävla problem tydligen. Som jag inte ens tror existerar!
- Tro mig Wayne, du kommer få problem med tänderna om vi inte drar ut dem.
- Men du Saida, kan vi inte lämna tipsraden tillsammans imorgon om du är så jävla säker på vad som kommer att hända?

Vi kom inte så mycket längre än så. De bad mig gå till receptionen och få en ny tid. Där satt två kvinnor. Den ena verkade fullt upptagen med ett privatsamtal. Hon tjattrade om helgen och om att hon skulle gå på Torgny Melins. Jag fick i alla fall den andra kvinnans uppmärksamhet som jag bad om att få en ny tid. Gärna med en manlig tandläkare. Kvinnan sade att jag fick ta den tandläkare som hade tid. Då frågade jag återigen om jag kunde få en manlig tandläkare. Gärna en med ungerskklingande namn, typ Dr. Szazlöy. Det fanns ingen sådan. När jag återigen påpekade att jag ville ha en manlig läkare, svensk i värsta fall, så bröt kvinnan med privatsamtalet in i diskussionen.

- Men snälle nön, dä finns ingen ongersk tandläkere här, dä duger gött med fleckera söm fenns åt däj!

Där tappade jag fattningen och började gapa om att jag låg inför döden och att hon fan kunde visa lite respekt och sköta sina privatsamtal i fikarummet så det sista jag hörde innan jag hamnade i helvetet inte var om hennes planer på att fixa kuk vid dansbanan. Sedan gick jag.
Om två veckor ska jag dit igen.


Inga kommentarer: