söndag, mars 27, 2011

What's inside a girl?

Jag åkte tåg idag. Ett tungt lager av trötma låg över mig men eftersom jag själv inte låg ner kunde jag inte sova. Orkade inte läsa något så jag satt bara och dumglodde och lyssnade på Johnny Cash (från American-tiden, är inte så förtjust i den gamla redneckstilen).

Tänkte på olika saker, bara viktiga grejer förstås. Mest tänkte jag på menstruation, eller mens som det heter i folkmun. Varför jag tänkte på det minns jag inte, jag valde väl kanske mellan mens och att hitta lösningen till fred på jorden och tog det svåraste. En utmaning.

Jag ställde mig frågan – vad är mens egentligen?

Vet inte. Visserligen ett alternativ till trötthets- eller huvudvärksargumentet, men varför? Att det handlar om blod, det vet jag. Och att det där blodet ska ut ur kroppen. Men igen, varför? Vet inte. Någonstans i mitt tomma huvud ekar dock något om barnskaffning.

Jag skyller på att jag och Soda under biologilektionerna byggde upp teorier om att läraren hade en förkärlek till apartheid och gärna åkte till Sydafrika och gick i marscher iklädd safarihatt istället för att lyssna på varför menstruation finns.

Förr trodde jag att mens hade med månens dragningskraft att göra, ungefär som med ebb och flod. Men det tror jag inte längre. Det har nog inget med hokus pokus eller trolldryck att göra heller, därför blir det ett ännu större mysterium.

Mina stora kunskapsluckor i ämnet mens, det hör ändå till grundläggande jävla livskunskap, gjorde mig modfälld.

Så jag började tänka på barn som bor i magar istället. Det är så jävla konstigt det där. Jag vet hur barn blir till, oftast är det så att spilld säd träffar ett ägg och på något sätt blir det ett barn. Men hela den där processen från ax till limpa är himla märklig.

Att det bor något i mage som blir en liten människa eller ett litet djur är för mig inte greppbart. Jag säger inte att det är onormalt, men det är väldigt konstigt. På gränsen till övernaturligt.

Det var ungefär det jag tänkte på. Sedan fick jag gå av och stångas med idioter till folk som inte kunde föra sig ordentligt.

Nu ska jag gå till sängs, ty allt tänkande har gjort mig trött, och titta på Seinfeld. Det är trygghet det.

Ämnet mens har jag tidigare avhandlat här.

4 kommentarer:

Håkan/Kemimannen sa...

Jag tycker också att det här med mens är svårt och förvirrande, och det känns skönt att veta nu att man inte är ensam om det. Jag tror att mens kanske har något med ebb och flod att göra. Innan mens får tjejer OMD.

Annie sa...

Haha, varför har man alltid så konstiga teorier om sina biologilärare? Vi hade en teori om att vår biologilärare gillade att ha sex med räkor.

Anonym sa...

Vi var helt övertygade om att vår biologilärare var pedofil. Men så var inte fallet, vi träffade hans fru och kunde konstatera att gubben var nekrofil. Finns det biologilärare utan udda sexuella böjelser?

Wayne sa...

Kemisten: OMD, pratar vi bandet med låtar som Enola gay och Telegraph då?

Annie: Att ha sex med räkor är en bedrift, men kanske ännu mer att fantisera ihop det:)

Anonym: Haha, snygg vändning där!