söndag, augusti 29, 2010

Primal scream

Dagen började mycket hemskt. När jag diskat klart efter frukosten upptäckte jag att något kröp i disktrasan. En stor silverfisk. En väldigt, väldigt stor silverfisk. Jag reagerade precis som Jan Guillou och de andra grabbarna på Fagerhult hade gjort, genom att skrika – IIIIIIEEEEEOOOOOOOOOOOOOUUU. Sedan kastade jag trasan i diskhon och rusade adrenalinstint och med en puls runt 300 in i badrummet för att hämta Sadisten ur duschen.

Hon trodde väl att taket rasat in eller att ryssen hade kommit eller att borgarna vunnit valet eller nåt. Jag förklarade osammanhängande situationen för henne. Lugnt och sansat gick hon in i köket och noterade att det inte alls var en silverfisk utan en tvestjärt. Jag kan varken dementera eller bekräfta vad det var eftersom jag inte såg så bra när jag gluttade över hennes axel.

Sedan öppnade Sadisten köksfönstret och skakade ut odjuret från trasan. En heroisk insats. Mindre heroiskt är att hon kallade mig för djävla mes, det tycker jag var lite onödigt.

Jag fick undersöka händerna väldigt noga för att kontrollera att silverfisken/tvestjärten/Jan Björklund inte lagt några ägg i flatorna.

Nåväl.

Imorgon börjar jag skolan igen. Jag är så jävla akademisk. Och så är jag lite pirrig, lite orolig för att alla ska vara väldigt duktiga och för att jag ska verka mentalt eftersatt. Men det trodde jag förvisso för tre år sedan också och det visade sig att hälften av studenterna och en del av de undervisande kom direkt från särskolan. Så kan det gå, som Vonnegut sa.

Jag har som vanligt köpt en kalender, jag inbillar mig att jag är i stort behov av en sådan. Så nu skriver jag viktiga saker som föreläsningstider och när jag ska sova och äta och skita och sånt. Om två veckor är det garanterat slutskrivet. Om tre veckor är den förmodligen slängd.

Men det bryr jag mig inte om nu. Nu ska jag gå till havet, eller om det är Mälaren, det går inte att hålla reda på vattnet i den här jävla stan, och sen ska jag dansa med ett gäng glada tjejer som heter Troll. I hopp om att kunna förneka morgondagen.

3 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

Haha en vän till mig gav upp ett sånt skri när han skulle hälla vatten i kaffebryggaren och upp ur den lilla tanken kröp en skitstor syrsa. Jag fick släppa ut den och kalla honom för tönt.

Sadisten sa...

Jag minns inte att jag använde något svärord. Tack för att du diskade.

Jesper sa...

Silverfiskar, fy faaan. All vidrighets urmoder. Jag hoppas det dröjer jävligt länge innan det blir veckans djur.

Fin video annars, lite svår att tidsbestämma bara.