onsdag, augusti 11, 2010

Gimme that punk

Jag har ingen tv just nu. Den har flyttat till Stockholm. Jag har inga glas just nu. De har flyttat till Stockholm.

Därför stirrar jag in i väggen och dricker mitt vin ur en ölburk som jag kapat på mitten. Ett litet tips till Hajkboken. Ett litet tips till Ernst Kirchenbergensteigerman.

Grattis Ernst, nu kan du sitta med en avsågad folkölsburk och vara ljuv och yra om att det är en härlig och urban trend från Soho, fast i en lantlig miljö, med dina fötter som är bara från skor och strumpor och svamp och förhårdnader.

Du driver kvinnorna till kåtslag, du driver männen till vansinne. Du är smart, du får pengar och kan hämta ut minst ett tjog kilo muff på Stadshotellet i Askersund varje helg. Keep up the good work!

Anledningen till att jag dricker vin är att jag snart ska ställa mig på en halvstege och skrubba ovanpå köksskåpen. Eftersom jag nuförtiden får obehagskänslor och lätt svindel av att stå på en tröskjävel krävs det minst en halvpanna vin i kroppen för att det ska vara bekvämt att klättra omkring.

Jag har försökt få Den-Jävla-Ynglingskan som ska ha paradvåningen att förstå att det är jävligt punk att flytta in i en ostädad lägenhet, jävligt punk. Men det fattar hon inte, hon har väl aldrig hört Six Pistels heller.

Mitt internet duger inte heller åt henne, det är tydligen inte snabbt nog. Jag har bara 1 [infoga nån konstig förkortning, typ ghb, lsd, mhz eller gb], och hon måste ha minst 10 av vad det nu är.

Jävla ungdom! Jag tar ingen som är född efter 1982 på allvar längre.

Aldrig sett ett kassettband, aldrig druckit en folköl, aldrig köpt en skiva, aldrig vandrat genom lera och dy och krafsat runt som ett svultet djur bland granris efter att ha fått väderkorn på en halv sida utriven från en vältummad gymnastiktidning.

Med andra ord – aldrig levt.

Det är MP3 och YouPorn och starköl och punk är nån tjej från Idol som fått på sig en Ramones-t-shirt från H&M och ett litet nitarmband från JC och lite tuperat hår som sjunger I love rock n’ roll av Joan Jett.

Samhällsutvecklingen är minst sagt bedrövlig.

Jag tar för övrigt inte någon född innan 1981 på allvar heller. Annars är jag öppensinnad och varm i famnen.

Nej, men om jag skulle börja städa lite håglöst och riskera livet på stegen nu. När allt är klart kommer jag att lämna över nycklarna och meddela Den-Jävla-Ynglingskan att hon ska få leka Hitta satsen.

Fågel, fisk eller mittemellan. Sök, sök!

Ps – Alla födda efter 1982 tycker att det här är punk också. Jag är diplomatisk och skriver inget närmare om den låten. Det finns ändå inga ord.

7 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Det fanns inga ord. Jag har letat och fan heller att jag hittat dom. Orden, alltså.

Lina sa...

jisses jag höll på att skratta mig halvt fördärvad när jag läste din blogg ( på ett bra sätt ) och tro mig jag behöver det. Jag ska fortsätta läsa din blogg så fortsätt få mig att skratta ^^

Kuken & Kukens mamma sa...

Men hallilå Wayniis... Erkänn nu, den är fan rätt så djefla trallvänlig?! Visserligen är jag född 1985, men nog är det en smått elitistisk tanke att jag inte får leka punkare. Skiter väl jag i förresten....PUNK! Inte direkt så att du stod och svettades i Rågsved-78?!

PUSS O MVH OASEN MOT ASEN, beat on the brat with the...... o.s.v. o.s.v.

Ewi sa...

Läste bloggen av hon med lillkillen som numera finns... Hörde att ni skall banta ikapp! ;) Lova oss uppdateringar! Det är ju underhållning på hög nivå!! Och om du ringer TV4 kan ni säkert slå Ernst med era tittar-siffror. Iofs, det var nån annan som kom på det där redan, Biggest loser. Fasen.

Wayne sa...

Lennart: Precis!

Lina: Tack och välkommen.

Kuken: Jag var i Rågsved 78 jävligt mentalt.

Ewi: Fan va stryk hon ska få!

Fingal sa...

Fy fan Wayne! Du är OND. Jag blev givetvis nyfiken och tvungen att klicka på länken. Fyyyyy.. Jag HATAR verkligen den där låten. Hela texten är dum. Hahaha

Magnus aka Knyttet sa...

Gött att bli tagen på allvar, jag är född 1981!