tisdag, augusti 10, 2010

Left hand solution

Nu kommer jag framfarandes med hjälp av hoppsasteg med en stor bjällra i famnen och skriker:

HEAR YE! HEAR YE!

Anledningen till det är naturligtvis att det är världens viktigaste dag på fredag den 13/8, nämligen Vänsterhäntas dag. Det är vi med handen på rätt ställe och menlösa barn som behöver egna dagar.

Jag skriver och tycker om mig själv med den riktiga handen. Kastar gör jag dock med högerhanden. Det blir liksom tjejkast med vänstern.

Ni kvinnor är bra på en del saker, men kasta grejer det kan ni fan inte. Era kaströrelser ser alltid extremt funktionshindrade ut. Och antingen släpper ni kastobjektet när armen är sträckt bakom ryggen och objektet flyger således bakåt. Eller så släpper ni för sent, efter själva rörelsen, när armen pekar ner i marken.

Det blir alltså fel oavsett. Och nu generaliserar jag inte, det är en sanning lika ren och pur som Linda Rosing klädd i vit bröllopsklänning framme vid altaret.

Men det är viktigare att kunna skriva än att kasta saker så det spelar egentligen ingen större roll.

Men vad som är viktigt är att vi vänsterhänta har en egen dag. We have a dream, precis som Martin Luther King hade. Och det är att vi vänsterhänta ska bli bemötta med den respekt vi förtjänar.

Våra barn ska inte behöva bli utpekade och kallade för mongoungar redan på dagis bara för att saxtillverkarna är dumma i huvudet. Vi ska inte behöva utstå spott och spe och trolldom när vi signerar kontrakt och annat och få kommentarer som – jaha, är du vänsterhänt eller?

Jag kan inte förstå hur vuxna människor kan bete sig sådär bara för att vi är vänsterhänta, bara för att vi är utvalda. Ni kan väl vara elaka mot några andra, som rödhåriga, glasögonormar eller allergiker.

På fredag kommer jag att skicka ett brev, postledes, till Fredrik Reinfeldt och kräva följande:

– Eftersom vänsterhänta är en minoritetsgrupp ska alla brott vi utsätts för betraktas som hatbrott.

– Sverige ska officiellt ta avstånd från, och bojkotta, hela Indien eftersom den vänstra handen används till att torka bakstjärten med, och därför anses vara smutshanden i det där landet. Det är ett hån mot oss vänsterhänta och vi tar faktiskt illa upp.

- Att Reinfeldt avgår (när vi ändå har kontakt liksom)

Ta vara på världens viktigaste dag, gör det! Ut på gatorna och protestera, skriv härliga skyltar. Bränn högersaxarna och låt askan symbolisera det trauma vi bär med oss.

Klockan 17.00 på fredag avgår ett fackeltåg i min lägenhet. Jag kommer att vandra från ytterdörren bort till ena fönstret, där en ceremoni kommer att hållas för att hedra mig själv och alla andra som kämpar för överlevnad i en högerdominerad värld.

Vi måste hålla ihop! Vi måste hålla till vänster!

9 kommentarer:

Anonym sa...

För din skull ska jag kamma mig med vänster hand på fredag.

Lennart Pettersson sa...

Om man håller till vänster i din lägenhet, var hamnar man då?

pernilla sa...

Det är bra övning för hjärnan att borsta tänderna med "fel" (i ditt fall höger alltså) hand. Men det är sjukt svårt o man kan skada sig.

Anonym sa...

Förstod väl att du var vänsterhänt ...du är inte riktigt normal:)

Ewi sa...

Vem får för sig att borsta tänderna med fel hand? Jaja... till sak. Jag förstod väl att du var vänsterhänt, förklarar din briljans :) Jag använder vänster hand till allt utom att klippa. Fanns inte en saxjävel som var rättsvängd på mils avstånd när jag var barn. Förtryck, är vad det är!

Christoffer sa...

Bra rutet! Äntligen någon som tar till orda och kamp.

Jag ska ge vänsterlavetter till både höger och vänster till alla förtryckare på fredag!

Sune Mangs sa...

Word! Jag ska manifestera vår kamp genom att dricka många buteljer öl på fredag. Med vänster hand.

Wayne sa...

Anonym: Bra!

Lennart: Till badrummet förstås.

Pernilla: Verkar ondöigt.

Anonym: HATBROTT!!!!

Ewi: Tillsammans är vi starka.

Sune: Det gör du jävligt rätt i, skål på förhand min vän.

Wayne sa...

Christoffer: Tack för stödet, det är mycket värt. Ha en fin fredag.