måndag, april 19, 2010

Let's start a war ... said Maggie one day

Island.

Att landet inte kan sköta ekonomin orkar jag inte bry mig om. Inte heller att de inte avlat fram något vettigare än Sigur Rós, Múm och någon enstaka låtjävel med Björk i musikväg upprör mig heller. Island har producerat ungefär en film som heter något i stil med ”Korpen sitter på stranden och guuud vad det blåser i det karga landskapet”, och i den filmen finns en replik som är värd att lägga på minnet och det är – tungur knivur. Och det är som det är.

Men allt det där varken kan eller vill jag påverka. Island sköter sitt och jag mitt, så har det alltid varit och det har fungerat bra.

Relationen mellan mig och ön har varit kall men fredlig.

Ända tills det här jävla vulkanutbrottet som lett till flygförbud. Även om det inte drabbar mig direkt stör det mitt arbete och jag kan inte sköta uppgifterna till fullo. De gör allt för lite uppmärksamhet, de där islänningarna.

Island bidrar inte till något gott alls, därför är mitt förslag att bomba sönder den där öjäveln helt och hållet för att återfå lite jävla ordning i världen. Det är George W. Bush och jag som tänker så.

Nu ska jag duscha och gnola på en skön liten visa.

6 kommentarer:

Elin sa...

Och jag som trodde att jag var den enda som kom ihåg den där filmen från svenskalektionerna. Det finns någon trösterikt i att inte vara ensam om nåt sånt.

Roger sa...

Korpen flyger är ju the shit!

Våld och snusk innan man fick tillåtelse att se på tv1000 för mamma. Det var tider det. När man var oskyldig fortfarande var ett barn till sinnet. Eller ja... typ.

Daniel sa...

1. Thungur Knivur, håller fullständigt med. Dessutom är Island enda land i världen där kniv mot läder låter "tjiiiing" som en svärdfäktning. Visar enbart hur onormalt det är där.

2. Jag blev direkt drabbad av Jällokurflöjtullenuss eller vad fan den vulkanen hette. Så jag är ännu mer ovän med ön. Skulle ha varit i London och ätit Kentucky Fried kycklingdelar nu.

3. Du har en rolig blogg. Den är så rolig att jag får skrattanfall. Kanske får det i bilen på väg hem också?

4. Jag väntar på att island kommer att skicka ut sin armé med mördar-ponnysar. Det är väl så mycket de älskar världen omkring sig. Varför ska vi älska dom?

Wayne sa...

Elin: Instämmer helt på den punkten.

Roger: Men va fan..

Daniel: Det där med London var tråkigt att höra. Förhoppningsvis finns stan kvar. Och tack för berömmet och kör försiktigt.

Betty Blue sa...

Men wayne, tror du att det är bra att göra fler hål i denna dära schweizerosten till ö? Är det inte risk för ännu mer aska och skit då?

E sa...

Korpen flyger... tungur knifur... helt underbart att man inte är den enda som minns endast detta av alla repliker. Minns också att de lyckats få med ett flygplan på himlen också i filmen... vilket är lite ironiskt i sammanhanget.