söndag, april 11, 2010

All the pretty little horses

När man går på parmiddag och blir serverad mat med avokado och gorgonzola så närmar man sig 30 år inte bara i teorin, utan också i praktiken. Jag lägger ingen värdering i det, utan konstaterar bara.

Idag har jag och halva Skandinavien varit ute på promenad. Solen sken och vattnet verkade nästan badvänligt. Jag tror att jag såg miljöministern också, men det är lite osäkert. Jag nickade lite emot vad som kan ha varit Andreas Carlgren i alla fall, han såg lite ensam ut tycktes det som. Jag kan vara artig även mot centerpartister när solen skiner.

Vad som dock är säkert är att jag hittade en massa djur som bodde i olika små hagar. Det var roligt. Får och getter och ponnysar. Att får säger bä är verkligen ingen myt, det är en lärdom jag tar med mig från dagen. Bä sa fåret och så kom alla de söta lammen stapplandes. Gud vilken pli på ungarna fårkärringen har, tänkte jag och antog att de skulle ha söndagsmöte eller nåt.

Där stod jag ganska länge om kände samhörighet med de fyrbenta, jag och ungefär 96 barn. Det är skönt med anonymiteten i den här byn, jag kan stå vid en djurhage med stora ögon och öppen mun med en salivsträng hängandes från underläppen till bröstkorgen och ge intrycket av att kanske inte vara helt hundra utan att någon vet att jag är jag.

Dessutom tror jag att småbarnsföräldrar uppskattar att ensamma, okända och flottiga män som luktar lite dagen efter söker sig till platser som uppskattas av barn.

Sadisten är och plågar sig själv i nån sån där modern tortyrkammare som kallas gym. Det oroar mig lite att det hängde en handduk i badrummet med texten Bates Motel när jag kom hem från djurtittandet. Jag tar det lite som ett hot, det är bäst att jag letar upp nåt redskap som jag kan freda mig med om det ska börja knivhuggas i duschen.

Hej då.

8 kommentarer:

Roger sa...

Ååh djur och dagen efter. Så fint. Det påminner mig lite om den där engelska barnramsan. Nu handlar den visserligen om ett ägg, men det är ju med djur också.

Humpty, Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall;
All the kings horses and all the kings men,
Couldn’t put Humpty together again

E sa...

Låter som att Wayne låtit sig beblandas med 08:or på skansen? Du är verkligen turist i stockholm va?

Roger sa...

@E - Mjo, visst låter det som Skansen. Jag blir dock mer fascinerad av den här parmiddagsgrejen. När skaffade W en dam? Förutom hon den stela som mest var ett pretty face.

Känns som ett scoop.

Linda sa...

Han har haft en dam ganska länge, det är oerhört chockerande i sig. Vad som är än mer chockerande är att damen i fråga är fullt frisk.

Damen sa...

Fullt frisk är väl kanske inget jag skulle skryta med i första taget.

Roger sa...

Men ååå, vafalls?!

Så inga mer lättklädda bilder på Pretty Face med andra ord. Jag som börjat vänja mig vid henne. Så fort man lär känna någon och börjar tycka om dem så ska de ryckas undan från en. Fy fan.

Hördu Damen, verkligen inte för att verka snarstucken. Du är säkert en jättefin tjej på alla vis. Men det är svårt att klara av när det sker såna här partnerskiften. Det skapar otrygghet. Nu känns världen förvirrande.

Roger sa...

Men vad i h-e! Nu när jag kollade upp profilen!

YV1!!! Är det du?! Ååå, detta hemlighållande. Nu känner jag mig sviken och åsidosatt. Sånt här måste självfallet rapporteras!

Gah... säger jag: Gah!

Bogey sa...

Efter allt detta djurspanande på Kungliga Djurgården kunde man ju förvänta sig Ett Veckans Djur.Men det är kanske i stöpsleven som man sa på den tiden när tennsoldater var populära.