onsdag, januari 20, 2010

La vie en rose (english version)

Någon gång mellan gymnasiet och idag sålde jag förmågan att kunna uttrycka mig på engelska i skrift. Såhär i efterhand var det helt klart en dålig affär. Pengarna är borta och förståndet likaså. Men engelska är egentligen ett överflödigt språk, svenska och fylletyska är det enda en modern människa behöver.

Istället för att översätta en jävla sammanfattning skulle jag hellre jobba i en djuraffär och sälja pellets och foder och hamstrar till barn och andra hamstrar till ormar och kanske några neontetror som får bo i toaletten när de kastat in handduken och kanske en klösbräda och ljuga på ett övertygande sätt för kunderna om att jag minsann har en tiger hemma som jag brukar rykta när andan faller på så jag vet faktiskt att vandrande pinnar behöver både syre och näckrosblad för att överleva och omsorgsfullt peta med feta fingrar på akvarierna som föreståndaren just putsat.

Eller så skulle jag vilja vara en glad liten farbror som sitter på kafé hela dagarna med skinnlappar på armbågarna och har hängslen och äter ägg- och sillmackor och dricker lättöl som varvas med kaffe och när jag väl står upp är händerna som fastglödgade i sidorna och gubbkepsen sitter som en smäck och den bär jag stolt så klart.

Men nu är det inte så. Istället måste jag lista ut va fan media heter på engelska. Hej då. 

8 kommentarer:

Maja sa...

Du, ta och diska lite istallet!! Och var glad att du inte behover skriva hela skiten pa engelska.

Maja sa...

Forresten sa sag jag nu att varenda rubrik pa din blogg sen 8e december var pa engelska. Du verkar ha bade viljan och talangen. Lagg ner nu och skriv!

Call me Klacken sa...

Glöm inte sjömanskransen!

E sa...

trodde du redan var en gubbe med skinnlappar? ;)

Ellinore sa...

Jag har bott i USA ett år och kan ändå inte uttrycka mig på engelska i skrift. Däremot räckte det med att jag sa "I'm a swedish nanny" - mer än så behövde man inte anstränga sig

Så kämpa på du.

Roger sa...

Ååå, jag drömmer om tiden när man får ha gubbkeps. Tyvärr har jag för stort huvud så jag ser lite ut som en svamp när jag har keps.

Men kanske kan det vara så att man bara behöver äta upp sig så man blir rund och trind. För då kan man lätt komma undan som den där gamla rörmokaren som Nintendo har gjort miljarders miljarder på.

Marie Larsson sa...

men vad tror du vi har Sofia till?

Wayne sa...

Maja: Jag är väldigt glad över det.

Klacken: Sjömanskransen är alltid med.

E: In än, men snart.

Ellinore: Jag har kämpat klart nu, men tack för uppmuntran.

Roger: Men man kan säkert ha annat än gubbkeps. Och är du gubbe så spelar utseendet ingen roll.

Marie: Men hon är ju en tjej.