lördag, januari 16, 2010

Don't eat stuff off the sidewalk

Svansar omkring och städar bort julen. Att lägga inkomna julkort i en kökslåda, ta bort ett ljus och stoppa in norra Europas fulaste tomte i garderoben har tagit ungefär 3 timmar.

Mycket av tiden har gått åt till ett nytt avslöjande, den här bloggen är ju till för att avslöja och gräva. För nån månad sen lyfte jag fram designerrörelsens ljusskygga agenda samt att bibeln styr våra liv genom almanackan.

Stoppa pressarna och sätt er ner nu, för så här är det: SJ (kuktågbolaget) lejer kriminella ligor som sitter och budar på företagets biljetter som auktioneras ut på Tradera. Därmed trissas priserna upp och SJ kan håva in mer cash och bry sig ännu mindre om att lyckas få iväg ett jävla tåg i tid.

Så är det. Stora journalistpriset nästa tack.

Idag ska jag åka på semester till Stockholm. Där ska jag shoppa loss, det är det man gör i Stockholm – shoppar loss – för det finns så många spännande affärer där som Stadium, H&M, Dressman, Apoteket och Vero Moda. Det är jättebra. Och då kan vi landsortsbor gå runt med stora ögon och anskrämliga dialekter och våra vantar har vi nålat fast i jackärmarna och fötterna pekar inåt när vi snubblar omkring med lyrisk entusiasm och kan äta på McDonalds och bli rädda för clownen. Alla som bor i Stockholm har gjort det i generationer. Det finns ingen som flyttat dit och timmen senare låter som om livet vore en pilsnerfilm, det finns det inte.

Jag ska förstås akta mig för kanyler och hor också. Internet behöver jag inte akta mig för, för det finns nog inte i Stockholm. Så hej jävla då på ett par dagar.

5 kommentarer:

E sa...

nä internet har vi inte, vi är uppkopplade på Telepati-nätet.

Roger sa...

Kom ihåg att det viktiga är att inte se folk i ögonen. Tänk dig att alla stockholmare är som en jävligt aggresiv kamphund. Om man bara tittar ner på sina fötter så kommer man varken bli antastad av tiggare, knarkare eller horor.

Om man har omvända preferenser går det naturligtvis bra att göra tvärtom.

Håkan sa...

Sant sant och tack för avslöjandet. Har länge misstänkt detta själv då jag varje gång försökt vinna en aktion blivit överbjuden av någon vid namn Sean John, StefanJörgen eller SofiJa. Ha det så trevligt i Stockholm och kom ihåg att inte åka i en minibuss med några brunstiga karlar.

Anna Nio sa...

I Stockholm ÄR vi internet istället, det är därför vi alltid rör oss så fort. Det ska ju gå fort på webben.

Wayne sa...

E: På rikigt?

Roger: Jag har tänkt som fan på det, tack för tipset.

Håkan: Det är helt klart något lurt med allt, man borde gräva djupare.

Anna: Det där tror jag inte ett dugg på.