söndag, februari 27, 2011

Slippery people

Dagens middagstips: Sallad med tonfiskröra, för en (1) person.

Det är söndag. Du känner dig lite håglös efter helgens ölaktiviteter, du vill ha något lätt och fräscht men ändå med inslag av fett att äta. Du väljer att slänga ihop en sallad med tonfiskröra.

Börja med att ta fram den lilla, lilla burken som det bor tonfisk i. Tänk att det gått åt minst tre dolphiner för den lilla, lilla burken med tonfisk.

Jaha, nu får du dåligt samvete för det också, som om inte söndagsångesten är nog muttrar du och nynnar stilla på Sisters of Mercys Marian - Marian, there's a weight above me, and the pressure is all too strong.

Du börjar famla med konservöppnaren och förbannar det faktum att du föddes med tumjäveln på ett väldigt klantigt sätt mitt i handen. Efter några minuter börjar du förstå hur den ska brukas. Det är inte första gången du använder en konservöppnare, men du lyckas alltid förtränga tekniken mellan tillfällena.

Det börjar sippra olja ur burken. Det börjar bli kladdigt på ett mycket oerotiskt sätt, du gillar inte kladd. Det är nu mycket svårt att hålla i burken.

Du känner dig lika maktlös som en grävande reporter som lyckats fånga Carl Bildt på film när han begår hor, nackar lokalbefolkningen i Sudan för lite olja samtidigt som han äter kattungar till frukost. Det spelar ingen roll, Carl Bildt har ändå inte gjort något fel, Carl kommer undan.

Eftersom burkfan är halare än Carl Bildt ger du upp och värmer på tacofärsen från ditt privata fredagsmys istället. Nu är det inte långt till kärnfamiljen tänker du. På väggen tickar klockan taktlöst. Living the dream.

Kram.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Mä! Hann ju bli sugen på tonfisk under din berättelse och förväntade mig ett gott Weine-recept men tji fick jag!

Syster sa...

Snacka inte skit om Calle Bildt är du snäll!