fredag, februari 11, 2011

Fifteen feet of pure white snow

Idag har det snöat, det kan jag konstatera genom att titta ut från mitt kyffe. Därför lyssnar vi på den här låten.Den återfinns på skivan No more shall we part som kom 2001, lite av ett mästerverk. Jag minns att jag skolkade för att cykla iväg att köpa den några dagar tidigare än vad skivbolaget ville.

Jag jobbade på krog på den tiden och brukade på ett mycket slugt sätt bjuda den lokala skivbutiksarbetaren på öl, i gengäld fick jag köpa skivor innan det officiella releasedatumet, och så skickade han alltid med några singlar under bordet. Ha, vilket knytnävslag i ansiktet på systemet va?

Byteshandel är som bäst när man byter bort sånt man själv inte äger.

Den skarpögda noterade Jarvis Cocker i videon. Och eftersom Pulp kommer till Göteborg i augusti bjuder jag på en låtlista.

Nu ska jag skala ett kilogram små rosa hermafroditer i köket, ty det ska ätas räkberg. Till det serverar jag mig själv stenbitsrompenetrerad kräm fräsch med ett inslag av knoblauch*. Advokado, rödlök, tomat och ägghalvor kommer också att återfinnas på tallriken. Idag väljer jag att skölja ner det hela med ett friskt och porlande källvatten direkt från kökskranen, med en lätt ton av rost och fläder.

God helg, kamrater och patrask!

*Knoblauch betyder vitlök på tyska. Jag skrev bara så för att verka märkvärdig, det är så man gör i matbranschen.3 kommentarer:

Håkan/Kemimannen sa...

Den videon är vansinnigt bra, och så är det med den saken.

Wayne sa...

Precis, punkt.

Rövhålet sa...

Du borde anlita ett gäng förvarsavokados till din rättegång nästa vecka...